Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Gaisīga un mīksta citronu biskvīta rulete ar saldu citrona krēmu. Ruletes gabaliņi garšos lieliski kopā ar krūzi karstas tējas vai kafijas.
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
60 gsviests (ist. temp.)125 gsmalks cukurs125 gmilti1 TKcepamais pulveris2 olas1 citrons (sula un miziņa) PILDĪJUMAM:7 ĒKcitronu krēms pūdercukurs PIEDERUMI: 28x18cm biskvīta cepamā panna, izklāta ar cepamo papīru

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

2

Lielā bļodā liek sviestu, cukuru, miltus, cepamo pulveri, olas, citrona miziņu un sulu. Sastāvdaļas maisa, līdz iegūta vienmērīga mīkla.

3

Gatavo mīklu ieklāj cepamajā pannā un ar karoti izlīdzina. Biskvītu liek cepeškrāsnī un cep 10-12 minūtes.

4

Kamēr biskvīts cepas, sagatavo cepamā papīra sloksni, kuru apkaisa ar pūdercukuru. Tiklīdz kā biskvīts gatavs, to izņem no cepeškrāsns, apgāž formu otrādi un izliek biskvītu uz cepamā papīra sloksnes, kas apbērta ar pūdercukuru. Nogriež liekās malas, lai tās būtu līdzenas.

5

Apejoties ar biskvītu, jābūt veikliem – tiklīdz, kā tas laukā no formas, biskvītu apsmērē ar citronu krēmu (to var pagatavot mājās pēc šīs receptes). Kad tas izdarīts, biskvītu cieši sarullē, izmantojot arī cepamā papīra sloksni, lai rulete sanāktu stingra. Kad biskvīts sarullēts, to atstāj ietītu cepamajā papīrā un ļauj tam atdzist, lai rulete saglabātu formu.

6

Kad rulete atdzisusi, uzmanīgi noņem cepamo papīru un apkaisa ruleti ar mazliet pūdercukura. Pirms pasniegšanas sagriež biezās šķēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!