Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Garda citronu marmelāde, kas būs īpaši piemērota kādai maizītei vai cepumam pie tējas. Turklāt svētdienas pankūkas būs vēl gardākas, ja pildījumā ieklāsi marmelādi.
150Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 gcitroni ingvers1 kgievārījuma cukurs100 gmedus1.25 lūdens

Sagatavošana

1

Katlā lej ūdeni un pievieno citronus un ingvera gabaliņus. Ūdenim ļauj sākt burbuļot, turpina vārīt visu aptuveni pusotru stundu, līdz citroni ir ļoti mīksti. Tad katliņu noņem no uguns un citronus nedaudz atdzesē.

2

Atdzesētos citronus pārgriež uz pusēm un izgrebj tiem mīkstumu – to liek atpakaļ katlā. Atkal liek vārīties aptuveni 15 minūtes.

3

Tikmēr citronu miziņu sagriež ļoti smalkās strēmelītēs.

4

Novārīto citronu un ingvera šķidrumu izkāš caur sietu citā katlā. Šķidrumam pievieno ievārījuma cukuru, medu un citronu miziņas gabaliņus. Masu karsē maisot, līdz cukurs izkusis. Tad palielina plīts liesmu un vāra marmelādi aptuveni 5–8 minūtes, lai tā sabiezētu.

5

Gatavo marmelādi salej sterilizētās burciņās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!