"Mana februāra garša pilnīgi noteikti ir salda, kopš salīdzinoši neseniem laikiem Valentīna dienas kūkas un šokolādes, kopš bērnības - Meteņu pankūkas (augu jauktajā ģimenē un vecmāmiņa mācīja godāt senas tradīcijas), bet pēc tam - lielais Gavēnis līdz pat Lieldienām. Februāra recepšu konkursā gribu piedalīties ar citronu plātsmaizi, ko iemīlēju, ciemojoties pie draugiem Amerikā," savā konkursa pieteikumā raksta Anna.

"Svaigi salda un grēcīgi garšīga - tik laba ir šī plātsmaize!" sola Anna un mēs viņai ticam. Dodoties ciemos, pārsteidziet draugus ar gardu cienastu!

180Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 gsviests75 gcukurs250 gmilti šķipsnasāls6 olas (istabas temperatūrā)375 gcukurs2 ĒKrīvēta citrona miziņa (no 4-6 citroniem)200 mlsvaiga citronu sula75 gmilti vaniļa pūdercukurs

Sagatavošana

1

Vispirms gatavo mīklu. Ar mikseri saputo sviestu ar cukuru, līdz izveidojusies gaiša krēmveida masa.

2

Pievieno miltus un sāli un mīca, līdz izveidojusies viendabīga mīkla.

3

Mīklu vienmērīgi izlīdzina pa sagatavotu cepamtrauku un liek vēsumā uz pusstundu "atpūsties".

4

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175-180 grādiem un liek cepties mīklas pamatni, līdz tā kļūst zeltaini brūna (aptuveni 15 minūtes). Izņem no krāsns un atdzesē.

5

Kamēr plātsmaizes pamatne dzesējas, gatavo pildījumu.

6

Traukā sakuļ olas un cukuru, pievieno vaniļas pāksts sēkliņas vai vaniļas ekstraktu, citrona sulu un rīvēto citrona miziņu, kā arī iemaisa miltus. Visu sajauc un lej pāri sagatavotajai mīklas pamatnei.

7

Krāsni uzkarsē līdz 200 grādiem, bet, kā plātsmaize ielikta krāsnī, temperatūru samazina līdz 175 grādiem. Cep 30-35 minūtes, līdz masa sabiezējusi. Kad plātsmaize gatava, to izņem no krāsns un atdzesē.

8

Pirms pasniegšanas un sagriešanas pārkaisa ar pūdercukuru.

"Plātsmaize ir ļoti sātīga, tāpēc griežu mazos gabaliņos!"

Šī ir konkursa "Meklējam februāra garšu" recepte.

Kāda ir tava februāra garša, lasītāj? Kas ir tas ēdiens vai dzēriens, kas tev saistās ar gada īsāko, bet aukstāko mēnesi? Pastāsti to citiem, uzraksti savu labāko februāra ēdiena recepti un ar foto līdz 14.februārim sūti uz e-pastu receptes@delfi.lv, neaizmirstot norādīt arī savu vārdu un kontaktinformāciju. Interesantāko recepti noteiks redakcijas izveidota žūrija un uzvarētājs saņems vērtīgu un noderīgu balvu - "Ballarini" pannu, ko dāvina trauku un virtuves piederumu veikalu tīkls "Rito"!

"Ballarini" Taormina panna derēs visām plīts virsmām, ieskaitot indukcijas plītis. Izturīgais silikona rokturis ļauj pannu izmantot arī cepeškrāsnī. Izcila kvalitāte tiek garantēta 10 gadu garumā. Panna ražota Itālijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!