Foto: Shutterstock
Citronu cepumi ir biezi, viegli piepūtušies un vidiņā joprojām nedaudz mīksti un tiem ir tik patīkama citronu garša un aromāts. Tos var pasniegt ar tēju un kafiju, pirms pasniegšanas apkaisot ar pūdercukuru. Tos var izmantot, lai starp diviem cepumiņiem iesmērētu kādu biezu džemu vai sviesta krēmu. Tiem pat pirms cepšanas ar mazāku glāzīti vidiņā var iespiest iedobi, kuru uzpilda ar ievārījumu. Pēc tam cepumus cep kā aprakstīts receptē.
30Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

120 gsviests (istabas temperatūrā)120 gcukurs1 neliela ola1 TKvaniļas ekstrakts1 TKcepamais pulveris2 TKcitronu sula šķipsnasāls300 gmilti1 citrona miziņa

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 175ºC. Sagatavo cepamo plāti, iesmērējot ar sviestu un izklājot ar cepampapīru, noliek malā.

2

Pagatavo cepumu mīklu. Nelielā bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri un sāli. Lielā bļodā ar miksera palīdzību sakuļ sviestu ar cukuru, līdz veidojas gaišas, gaisīgas putas, pievieno olu, vaniļas ekstraktu, citronu sulu un vēlreiz sakuļ. Iesijā miltus un izmaisa, izmīca, līdz veidojas vienmērīga mīkla. Nemīci pārāk ilgi!

3

No mīklas veido bumbiņas, kas saveltas, izmantojot apmēram divas tējkarotes mīklas. Liek bumbiņas ar atstarpi uz pannas, Ar glāzes apakšu tās nedaudz saplacina, ar dakšu var iespiest svītriņas. Liek karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 10 - 13 minūtes, līdz mīkla viegli zeltojas. Cepumi vidiņā joprojām ir mīksti. Izņem no krāsns un ļauj cepumiem atdzist uz restītēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!