Foto: Paula Freimane

Arī tievējot savu reizi var atļauties pamieloties ar kūku, protams, ja vien tā ir pagatavota ar gudru ziņu un nesatur liekas kalorijas. Recepti iesaka fitnesa zvaigzne Paula Freimane.

13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

PAMATNEI:400 gcepumi bez cukura4 ĒKvīnogu kauliņu eļļa PILDĪJUMAM:4 olas2 olu dzeltenumi1 ĒKkukurūzas vai kartupeļu ciete2 ĒKmedus vai kļavu sīrups2 citroni (sula)15 gželatīns DEKORAM:200 gkrēmsiers "Philadelphia Light"15 gstēvija

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

2

Cepumus sasmalcina virtuves kombainā. Cepumu masai pievieno eļļu un samaisa. Klāj masu kūkas veidnē ar noņemamām malām, izlīdzina un liek krāsnī uz 10 minūtēm.

3

Želatīnu pārlej ar pāris karotēm auksta ūdens, uzbriedina. Citroniem izspiež sulu.

4

Katliņā iesit olas, pievieno medu, citronu sulu, cieti un sakuļ. Maisot karsē, līdz masa ir viendabīga un sāk sabiezēt.

5

Noņem katliņu no plīts un maisot atdzesē. Siltajā krēmā iemaisa želatīnu un maisot izkausē. Lej krēma masu uz kūkas pamatnes un liek ledusskapī uz divām stundām.

6

Krēmsieram pievieno stēviju (to var aizstāt ar medu vai citu saldinātāju, bet tad jārēķinās ar papildus kalorijām). Atdzesēto kūku dekorē ar krēmsieru, izmantojot kulinārijas šļirci vai maisiņu ar kulinārijas uzgali.

7

Ja vēlies, kā kūkas dekoru var izmantot arī citronu šķēlītes un piparmētru lapiņas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!