Citronu tarte bez cukura ar liesu krēmsiera pildījumu
Foto: Paula Freimane
5.0000 3
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
PAMATNEI
400 g
400 g cepumi bez cukura
cepumi bez cukura
4 ĒK
4 ĒK vīnogu kauliņu eļļa
vīnogu kauliņu eļļa
PILDĪJUMAM
4
4 olas
olas
2
2 olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
1 ĒK
1 ĒK kukurūzas vai kartupeļu ciete
kukurūzas vai kartupeļu ciete
2 ĒK
2 ĒK medus vai kļavu sīrups
medus vai kļavu sīrups
2
2 citroni (sula)
citroni (sula)
15 g
15 g želatīns
želatīns
DEKORAM
200 g
200 g krēmsiers "Philadelphia Light"
krēmsiers "Philadelphia Light"
10-15 g
10-15 g stēvija
stēvija
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Lieldienu receptes
  • Mātes dienas ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Arī tievējot savu reizi var atļauties pamieloties ar kūku, protams, ja vien tā ir pagatavota ar gudru ziņu un nesatur liekas kalorijas. Recepti iesaka fitnesa zvaigzne Paula Freimane.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

    Cepumus sasmalcina virtuves kombainā. Cepumu masai pievieno eļļu un samaisa. Klāj masu kūkas veidnē ar noņemamām malām, izlīdzina un liek krāsnī uz 10 minūtēm.

    Želatīnu pārlej ar pāris karotēm auksta ūdens, uzbriedina. Citroniem izspiež sulu.

    Katliņā iesit olas, pievieno medu, citronu sulu, cieti un sakuļ. Maisot karsē, līdz masa ir viendabīga un sāk sabiezēt.

    Noņem katliņu no plīts un maisot atdzesē. Siltajā krēmā iemaisa želatīnu un maisot izkausē. Lej krēma masu uz kūkas pamatnes un liek ledusskapī uz divām stundām.

    Krēmsieram pievieno stēviju (to var aizstāt ar medu vai citu saldinātāju, bet tad jārēķinās ar papildus kalorijām). Atdzesēto kūku dekorē ar krēmsieru, izmantojot kulinārijas šļirci vai maisiņu ar kulinārijas uzgali.

    Ja vēlies, kā kūkas dekoru var izmantot arī citronu šķēlītes un piparmētru lapiņas.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form