Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Saldētais deserts, kuru pagatavot no dažām vienkāršām sastāvdaļām – tējas, citronu sulas un pūdercukura. Rezultātā sanāks gards, sorbetam līdzīgs saldējums, kuru paši itāļi sauc par granitu.

4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
3 gab.citronu un ingvera tējas maisiņi200 gpūdercukurs5 gab.citroni citronmelisas lapas dekorēšanai

Sagatavošana

1

Tējas maisiņus liek lielā mērkrūzē un aplej ar 400 ml verdoša ūdens. Tējai pievieno pūdercukuru un samaisa, līdz tas izkusis.

2

Ar kartupeļu mizotāju trim no visiem nepieciešamajiem citroniem nomizo mizu tā, lai tā būtu strēmelītēs.

3

Citronu mizas strēmelītes ber mērkrūzē ar tēju un atstāj mērcēties vismaz 30 minūtes.

4

Pēc tam pievieno svaigi izspiestu sulu no visiem nepieciešamajiem citroniem. Sastāvdaļas apmaisa, bet pēc tam izkāš caur sietu lielā krūzē vai bļodiņā. Trauku pārklāj un atstāj atdzist – ideālā variantā uz nakti.

5

Kad cukurotais tējas sīrups atdzisis, to lej stingrā traukā, vislabākajā gadījumā cepamajā metāla traukā. Trauku liek saldētavā un saldē divas trīs stundas.

6

Pēc tam saldējumu ņem laukā un kārtīgi samaisa ar dakšiņu, lai tas būtu graudains. Liek atpakaļ ledusskapī un ļauj sasalt pavisam.

7

Pasniedzot liek aukstās glāzēs vai deserta trauciņos, izskrāpējot saldējumu no trauka. Dekorē ar citronmelisas vai piparmētru lapiņām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!