Foto: DELFI

Atsvaidzinoša uzkoda pie vēsa alus kausa. Receptes autors ir "Le Dome" zivju restorāna šefpavārs Māris Astičs. Vienkāršās sardīnes garšos citādi, ja iemarinēsi tās citrusaugļu sulā un pasniegsi ar interesantām piedevām.

90Minūtes
18Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
800 gsvaigas veselas sardīnes (var izmantot reņģes) vai 400 g iztīrītas filejas1 gab.neliels sarkanais sīpols sula no 1 laima sula no 1 citrona 1 apelsīna sula 1 greipgrūta sula300 mlbaltvīna balzāmetiķis1 ĒKcukurs1 gab.timiāna zariņš daži rozā pipari pēc garšassāls PASNIEGŠANAI:4 ĒKkrēmsiers1 TKmārrutki4 gab.sālīti gurķi kressalāti saldskābmaizes grauzdiņi paipalu olas, vārītas 2 minūtes un 30 sekundes

Sagatavošana

1

Zivīm izņem asakas un sadala pa filejām. Izkārto traukā tā, lai tās neatrastos viena uz otras.

2

Katliņā ielej baltvīna etiķi, pieber cukuru un vāra 10 minūtes. Nedaudz atdzesē un pievieno smalki sakapātus sarkanos sīpolus. Pielej citrusaugļu sulu, pievieno timiānu un rozā piparus un liek vārīties uz 5 minūtēm.

3

Marinādi nedaudz atdzesē līdz aptuveni 70C temperatūrai un pārlej sardīnēm. Atdzesē un liek ledusskapī uz divām līdz sešām stundām iemarinēties.

4

Krēmsieru sajauc ar mārrutkiem viendabīgā masā.

Marinētās sardīnes pasniedz ar sālītu gurķi, maizes grauzdiņiem un mārrutku krēmsieru. Vislabāk šī uzkoda garšos kopā ar aukstu "Lielvārdes" alu.

Recepti piedāvā "Lielvārdes alus" un "Le Dome" zivju restorāna šefpavārs Māris Astičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!