'Crumble' - vienkāršā ābolu drumstalkūka ar dzērvenēm un mandarīniem
Foto: Shutterstock
3.8750 16
10 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

Vienkārši pagatavojama ābolu drupaču kūka, jeb "crumble" ir britu virtuvei raksturīgs saldais ēdiens. To īpaši gardu un acij tīkamu padara sulīgas dzērvenes un mandarīnu atsvaidzinošais aromāts. Drupaču kūka greznos jebkuru svētku galdu.

Ietauko 26 cm diametra tortes formu ar noņemamo malu.

No sviesta, cukura, olas, vaniļas cukura, miltiem un cepamā pulvera ātri pagatavo drupačas.

Pusi no tām ber tortes formā.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež šķēlītēs, tās liek uz drupatām, pievieno dzērvenes, mandarīnu šķēlītes, pārkaisa ar kanēli un sasmalcinātām mandarīna miziņām. Ja vēlas, var pievienot cukuru.

Pārber atlikušās drupatas.

Liek cepeškrāsnī un cep ~ 40-45 minūtes, kamēr virsiņa smuki brūna.

Pirms griešanas jāļauj atdzist.

Source

Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form