Cūkas cepetis ar hurmu vīna mērcē
Foto: Shutterstock
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. cūkgaļas kakla karbonāde
cūkgaļas kakla karbonāde
4 gab.
4 gab. hurma
hurma
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
2 ĒK
2 ĒK olīveļla
olīveļla
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari, malti
melnie pipari, malti
180 ml
180 ml dārzeņu buljons
dārzeņu buljons
1/4 TK
1/4 TK timiāns
timiāns
1/4 TK
1/4 TK salvija
salvija
100 ml
100 ml sausais baltvīns
sausais baltvīns
1 TK
1 TK kartupeļu ciete
kartupeļu ciete
2 TK
2 TK ūdens
ūdens
  • Gaļas ēdieni
  • Ziemassvētku receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Sulīgs, lēni gatavots cūkas cepetis, kam svētku garšu piesķir grilēta hurma, sīpoli un garšvielas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem. Izklāj cepamo veidni ar cepamo papīru.

    Sagriež daivās hurmu. Sīpolu nomizo un sagriež šķēlītēs. Gaļu, hurmu un sīpolus liek vednē. Ja vēlas, gaļā izveido iegriezumus un liek tajos hurmas daiviņas. Pārslaka visu ar eļļu. Pārkaisa ar garšvielām, pievieno sāli un piparus, pielej buljonu. Liek krāsnī un cep aptuveni 1 stundu 40 minūtes.

    Izņem cepeti no krāsns, pārklāj ar foliju, kamēr gatavo mērci.

    Sajauc ūdeni ar cieti. Cepeša sulas nolej, izkāš un lej pannā, pievoeno vīnu un cietes maisījumu. Uz mazas uguns maisot sautē aptuveni 5 minūtes, līdz mērce sabiezē un sāk burbuļot.

    Pārlej cepeti ar mērci.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form