Cūkas cepetis ar hurmu vīna mērcē
Foto: Shutterstock
5.0000 1
Sarežģītība: viegli

Sulīgs, lēni gatavots cūkas cepetis, kam svētku garšu piesķir grilēta hurma, sīpoli un garšvielas.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem. Izklāj cepamo veidni ar cepamo papīru.

Sagriež daivās hurmu. Sīpolu nomizo un sagriež šķēlītēs. Gaļu, hurmu un sīpolus liek vednē. Ja vēlas, gaļā izveido iegriezumus un liek tajos hurmas daiviņas. Pārslaka visu ar eļļu. Pārkaisa ar garšvielām, pievieno sāli un piparus, pielej buljonu. Liek krāsnī un cep aptuveni 1 stundu 40 minūtes.

Izņem cepeti no krāsns, pārklāj ar foliju, kamēr gatavo mērci.

Sajauc ūdeni ar cieti. Cepeša sulas nolej, izkāš un lej pannā, pievoeno vīnu un cietes maisījumu. Uz mazas uguns maisot sautē aptuveni 5 minūtes, līdz mērce sabiezē un sāk burbuļot.

Pārlej cepeti ar mērci.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form