Foto: Shutterstock
Svinību reizei - cūkgaļa ābolu mērcē. Pasniedz ar maigu kartupeļu vai ziedkāpostu biezeni.
45Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
600 gcūkgaļas krūtiņa1 ĒKaugu eļļa3 gab.'Antonovka' āboli50 gMadeiras vīns1 ĒKcukurs0.5 glāzeābolu novārījums

Sagatavošana

1

Ābolus sagriež, pārlej ar ūdeni un vāra, līdz āboli izšķīst.

2

Cūkas krūtiņu sagriež gabalos, liek katliņā, kurā iepriekš sakarsēta augu eļļa, gaļu apsāla, apcep no visām pusēm, pēc tam pielej buljonu, kā arī ābolu novārījumu (bez āboliem).

3

Pievieno madeiru (vai portvīnu), ābolu biezeni un cukuru. Visu samaisa. Gaļu pasniedz pārlietu ar mērci.

Iesūtīja: XP

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!