Foto: Shutterstock
Cūkgaļa ar bambusa dzinumiem un dārzeņiem svētku pusdienu galdam.
30Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 ĒKmilti450 gcūkgaļas fileja45 mleļļa1 sīpols1 ķiploka daiviņa1 paprika350 gburkāni226 gbambusa dzinumi1 ĒKbaltvīna etiķis1 ĒKgaiši brūnais cukurs2 TKtomātu pasta2 ĒKgaišā sojas mērce120 mlūdens sāls malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Cūkgaļu ar asu nazi sagriež plānās šķēlītēs. Katru gaļas šķēlīti kārtīgi apviļā miltos, kam pievienots sāls un pipari.

2

Iepriekš uzkarsētā lielā pannā vai vokā sakarsē eļļu un gaļas šķēlītes cep uz vidējas uguns ~3min, kamēr tās kļūst zeltainas. Ar putu smeļamo karoti izceļ no pannas un notecina uz papīra dvieļa. Ja gaļa neietilpst vienā pannā, to cep pa daļām.

3

Pannā liek rupji sasmalcinātu sīpolu, saspiestu ķiploku un cep 3 minūtes. Iemaisa sloksnītēs sagrieztu piparu un gareniskās sloksnītēs sagrieztus burkānus un maisot cep uz lielas uguns 6-8 minūtes, kamēr dārzeņi kļuvuši mazliet mīkstāki.

4

Gaļu atkal liek pannā, pievieno notecinātus bambusa dzinumus, baltvīna etiķi, cukuru, tomātu pastu, gaišo sojas mērci un ūdeni. To visu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un ļauj lēni vārīties 2-3 min. Ja nepieciešams pievieno vēl garšvielas un pasniedz nekavējoties ar rīsiem.

Iesūtīja: ebite

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!