Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Kurš gan spēj atteikties no burgera? Ja burgers tiek gatavots mājās, tas noteikti ir veselīgāks par ātro ēstuvju piedāvājumiem, turklāt tad var eksperimentēt ar dažādām sastāvdaļām. Šajā gadījumā frī kartupeļi tiek gatavoti no saldā kartupeļa, savukārt burgeram ir pievienotas bietes, kas šo ēdienu padara ne tikai neparastāku, bet arī vērtīgāku.
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gmalta cūkgaļa1 smalki sakapāts sīpols1 ĒKVusteras mērce4 burgeru maizītes45 gkressalāti4 nelielas vārītas bietes, sagrieztas plānās škēlēs vai daiviņās600 gsaldie kartupeļi (batātes)2 ĒKolīveļļa

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.

2

Kārtīgi nomazgā saldos kartupeļus un sagriež tos daiviņās (ar visu mizu). Izkārto kartupeļu daiviņas uz cepamās plāts, apslaka ar olīveļļu un cep aptuveni 15 minūtes.

3

Liek bļodā malto gaļu, pievieno sīpolus, Vusteras mērci un kārtīgi samīca viendabīgā masā. No izveidotās masas izveido nelielus gaļas plācenīšus un izkārto tos uz cepamās plāts.

4

Kad kartupeļi ir izcepušies, krāsnī liek cepties gaļas burgerus uz 20 minūtēm vai tik ilgi, līdz gaļa sāk nedaudz suloties.

5

Ja vēlas, burgeru maizītes apgrauzdē. Uz apakšējās maizītes smērē majonēzi, tad liek kressalātus, izcepto gaļu, bietes šķēlītes un tad otru maizītes pusi.

Pasniedz burgeru kopā ar ceptajām saldā kartupeļu daiviņām. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!