Foto: Publicitātes attēls
Neviens svētku galds nav iedomājams bez garšīga, sulīga cepeša. Tāpēc "Double Coffee" piedāvā pārbaudītu cūkgaļas cepeša recepti, kas noderēs svētku maltītei. Šefpavārs ir pārliecināts, ka garšīgākais cepetis ir no cūkgaļas kakla karbonādes, bet sulīgāku to padara plānā ādiņa, kas cepšanas laikā pārtop par kraukšķīgu garoziņu.
24Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
260 gcūkgaļas kakla karbonāde20 gmedus1 TKKrievijas sinepes MARINĀDEI: lauru lapas pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari1 gkrustnagliņas ķiploka daiviņa MĒRCEI:60 ggailenes150 gsaldais krējums20 gsīpoli pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari15 golīveļļa PASNIEGŠANAI:250 gkartupeļi20 gsarkanie sīpoli20 golīveļļa pēc garšasgaršvielas ķiploka daiviņa150 gštovētie kāposti pētersīļi

Sagatavošana

1

Cūkgaļas karbonādi iesmērē ar sinepēm un medu. Kamēr gaļa marinējas, ir jāsagatavo garšaugu buljons – ūdenī liek vārīties ķiploku, lauru lapas un krustnagliņas.

2

Kad buljons ir uzvārījies, to atdzesē un pārlej pāri karbonādei. Lai gaļa būtu sulīgāka un mīkstāka, to ieteicams turēt marinādē no 6 līdz 12 stundām ledusskapī (+2...+6°C temperatūrā).

3

Kad gaļa ir iemarinējusies, to ievieto cepamtraukā, apsedz ar foliju un liek cepeškrāsnī cepties 45 minūtes 220°C. Īsi pirms cepšanas beigām noņem foliju, sagriež karbonādi 2 cm biezās šķēlītēs un turpina cept 7–10 minūtes uz uzkarsētās pannas, līdz tā apbrūnējusi, ik pa brīdim pārlejot pāri sulu, kas veidojas cepšanas laikā.

4

Kamēr gaļa cepas, ir laiks ķerties pie gaileņu mērces pagatavošanas. Sasmalcinātos baltos sīpolus apcep kopā ar gailenēm, pievienojot klāt sāli un piparus pēc garšas. Kad gailenes jau ir pusmīkstas, klāt pievieno saldo krējumu un uzkarsē, līdz parādās burbuļi.

5

"Tasty" padoms: droši vari izmantot saldētas gailenes vai kādas citas sēnes, ja gailenes nav pieejamas.

6

Kartupeļus nomizo un sagriež plānās ripiņās. Kartupeļus apcep pannā. Kad kartupeļi jau ir puslīdz gatavi, tiem pievieno sarkanos sīpolus un cep kopā, līdz kartupeļi zeltaini. Pirms pasniegšanas ir jāuzsilda arī štovētie kāposti. To vislabāk darīt dziļajā katliņā, izkausējot sviestu un iemaisot tajā kāpostus.

7

Pasniedzot ēdienu, uz šķīvja blakus štovētiem kāpostiem liek ceptus kartupeļus un pārlej gaileņu mērci. Tiem virsū uzliek cūkgaļas cepeša šķēlītes un dekorē ar lapu pētersīli.

Šo ēdienu iesakām baudīt kopā ar karstvīnu vai karsto upeņu dzērienu, kura aromāts un niansēm bagātā garša radīs īpašu Ziemassvētku noskaņojumu. Lai jums garšīgi, smaržīgi un priecīgi Ziemassvētki!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!