Cūkgaļas cepetis medus, čili un sinepju marinādē
Foto: Publicitātes foto
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1,5 kg
1,5 kg cūkgaļas kakla karbonāde
cūkgaļas kakla karbonāde
Marinādei:
12
12 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
2 ĒK
2 ĒK medus
medus
2 ĒK
2 ĒK graudu sinepes
graudu sinepes
1
1 čili
čili
5
5 rozmarīna zariņi
rozmarīna zariņi
1,5 TK
1,5 TK sāls
sāls
1 TK
1 TK piparu maisījums
piparu maisījums
1 TK
1 TK smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
1 TK
1 TK krustnagliņas
krustnagliņas
1 TK
1 TK kadiķogas
kadiķogas
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Gaļas ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Sulīgs un interesants svētku cepetis - cūkgaļas kakla karbonāde, kas marinēta medus, čili un sinepju marinādē. Iesaka: "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Smaržīgos piparus, jauktos piparus, krustnagliņas, kadiķogas saberž piestā.

    Sajauc medu, graudu sinepes, sāli ar smalcinātajām garšvielām. Gaļu liek cepamtraukā ("pīlē") un pārlej ar marinādi.

    Pievieno rozmarīna zariņus. Nemizotu ķiploku nedaudz saspiež un liek katlā.

    Gaļu ierīvē ar marinādi, pievieno veselu čili un liek uz nakti vēsumā, lai marināde iesūcas.

    Nākamajā dienā, kad gaļa iemarinējusies, to cep 5 stundas 120°C.

    Ja vēlas cepeti apbrūnināt, īsi pirms tas ir gatavs, izņem trauku no cepeškrāsns, noņem vāku, aplej cepeti ar traukā esošo marinādi un cep vēl 20 minūtes 180°C.

    Pasniedz ar tvaicētiem vai krāsnī ceptiem dārzeņiem. Lai labi garšo!

    Cepeti var gatavot arī citā temperatūrā, piemēram 170°C. Tad būs jācep apmēram 2 stundas un gaļa sanāks vēl sulīgāka.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form