Pipars.lv
4.5000 2
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
600 g
600 g cūkgaļas maltā gaļa
cūkgaļas maltā gaļa
4
4 kausētā siera plāksnītes
kausētā siera plāksnītes
2
2 ola
ola
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
280 g
280 g maize, piemēram, formas maize
maize, piemēram, formas maize
pēc garšas
pēc garšas sāls un malti melnie pipari
sāls un malti melnie pipari
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • "Šo recepti man pastāstīja vecāki - šāds ēdiens esot bijis populārs viņu bērnībā. Teikšu, kā ir, interesanti. Tāds "kinder surprise" – patīkams pārsteigums par iekšā esošo pildījumu. Man patika!" cūkgaļas "ezīšu" recepti iesaka kulinārija bloga "Pipars.lv" autors, trīspadsmitgadnieks Rojs Puķe.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gaļu ieliek bļodā. Pievieno sāli, piparu, iesit vienu olu un ķiplokus iespiež un kārtīgi apmaisa. Sadala četrās vienādās daļās un saplacina.

    Sieru sarullē un uzliek pa virsu gaļai, satin atpakaļ, veidojoto garenas kotletes, tā, lai nebūtu caurumu un siers būtu ieslēpts gaļas viducī.

    Maizi (vislabāk izmantot nedaudz apkaltušus, ne pirmā svaiguma riecienus) sagriež šķēlēs, tad kubiņos.

    Uzmanīgi apviļā gaļas kotletes sakultā olā, tad maizē. Apcep no abām pusēm uz pannas zeltainas un tad liek līdz 190 grādiem sakarsētā krāsnī uz aptuveni 20 minūtēm.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form