Ogu sezonas karstumā ir īstais brīdis tumīgu miltu un saldā krējuma mērču vietā izmēģināt mērci no Latvijas ogām! Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone apstiprina – garšos kā restorānā un izskatīsies lieliski. Der atcerēties – kad svaigās ogas dārzā beigušās, mērcēm labi noder arī saldētavā esošie vasaras ogu krājumi.
45Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 gab.cūkgaļas fileja1 gab.neliels sīpols olīveļļa cepšanai300 gķirši bez kauliņiem0.5 TKmaltas kumīna sēklas1 TKmaltas koriandra sēklas200 mlsarkanvīns2 ĒKmedus2 TKDižonas sinepes10 gsviests

Sagatavošana

1

Cūkgaļas fileju apkaisa ar sāli un pipariem, ļauj pastāvēt istabas temperatūrā aptuveni 30 minūtes.

2

Pēc pusstundas uz sakarsētas pannas, nelielā olīveļļas daudzumā apcep cūkgaļas fileju (no katras puses aptuveni 3 minūtes, līdz gaļa apbrūnē).

3

Pārvieto gaļu sakarsētā cepeškrāsnī (180 grādu karstumā) un cep vēl 10-15 minūtes, kamēr gaļa ir gatava, taču vēl arvien mīksta un sulīga iekšā. (Gatavošanas pakāpi var pārbaudīt, ar nazi nedaudz iegriežot gaļas viducītī, ārā jāiztek dzidrai sulai).

4

Kad gaļa ir gatava, izņem to no cepeškrāsns un pārklāj ar foliju.

5

Gatavo mērci - pannā, kurā iepriekš cepās cūkgaļa, apcep smalki sagrieztu sīpolu, kamēr tas kļūst mīksts.

6

Pievieno sīpolam kumīnu un koriandru, un cep aptuveni minūti, pastāvīgi apmaisot.

7

Pielej pannā vīnu un gatavo uz mērenas uguns, kamēr aptuveni puse vīna iztvaiko.

8

Pievieno sinepes, medu un ķiršus, visu uzvāra un gatavo ap 10 minūtēm, līdz mērcīte ir nedaudz sabiezējusi. Pasniedz pie cūkgaļas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!