Cūkgaļas fileja ķiršu mērcē
Foto: Viktorija Kožemjakina
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. cūkgaļas fileja
cūkgaļas fileja
1 gab.
1 gab. neliels sīpols
neliels sīpols
 
olīveļļa cepšanai
olīveļļa cepšanai
300 g
300 g ķirši bez kauliņiem
ķirši bez kauliņiem
0.5 TK
0.5 TK maltas kumīna sēklas
maltas kumīna sēklas
1 TK
1 TK maltas koriandra sēklas
maltas koriandra sēklas
200 ml
200 ml sarkanvīns
sarkanvīns
2 ĒK
2 ĒK medus
medus
2 TK
2 TK Dižonas sinepes
Dižonas sinepes
10 g
10 g sviests
sviests
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Piknika ēdienu receptes
  • Citas mērces
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ogu sezonas karstumā ir īstais brīdis tumīgu miltu un saldā krējuma mērču vietā izmēģināt mērci no Latvijas ogām! Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone apstiprina – garšos kā restorānā un izskatīsies lieliski. Der atcerēties – kad svaigās ogas dārzā beigušās, mērcēm labi noder arī saldētavā esošie vasaras ogu krājumi.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cūkgaļas fileju apkaisa ar sāli un pipariem, ļauj pastāvēt istabas temperatūrā aptuveni 30 minūtes.

    Pēc pusstundas uz sakarsētas pannas, nelielā olīveļļas daudzumā apcep cūkgaļas fileju (no katras puses aptuveni 3 minūtes, līdz gaļa apbrūnē).

    Pārvieto gaļu sakarsētā cepeškrāsnī (180 grādu karstumā) un cep vēl 10-15 minūtes, kamēr gaļa ir gatava, taču vēl arvien mīksta un sulīga iekšā. (Gatavošanas pakāpi var pārbaudīt, ar nazi nedaudz iegriežot gaļas viducītī, ārā jāiztek dzidrai sulai).

    Kad gaļa ir gatava, izņem to no cepeškrāsns un pārklāj ar foliju.

    Gatavo mērci - pannā, kurā iepriekš cepās cūkgaļa, apcep smalki sagrieztu sīpolu, kamēr tas kļūst mīksts.

    Pievieno sīpolam kumīnu un koriandru, un cep aptuveni minūti, pastāvīgi apmaisot.

    Pielej pannā vīnu un gatavo uz mērenas uguns, kamēr aptuveni puse vīna iztvaiko.

    Pievieno sinepes, medu un ķiršus, visu uzvāra un gatavo ap 10 minūtēm, līdz mērcīte ir nedaudz sabiezējusi. Pasniedz pie cūkgaļas.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form