
Kavurma ir tradicionāls turku ēdiens, kuru gatavo no sagrieztas (vai rupji maltas) gaļas, kam pievieno aknas un dārzeņus. Šajā receptē tiek izmantota cūkgaļa, liellopu aknas, paprika, tomāti un sēnes.
Gaļu sagriež nelielos gabaliņos, apcep sviestā, pievieno nedaudz ūdens.
Pievieno sīpolus, kad sīpoli paliek mīksti, tad pievieno iepriekš novārītas un gabaliņos sagrieztas aknas, sagrieztas sēnes, sagrieztu papriku, melnos un sarkanos piparus, paprikas pulveri, vīnu, sāli, lauru lapas un nedaudz karsta ūdens.
Visu labi izmaisa, liek "pīlē" vai citā karstumizturīgā traukā ar vāku un liek ieprieš līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 2-2.5 stundām.
Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sagrieztiem pētersīļiem. Pasniedz ar rīsiem.
Iesūtīja: Ieva