Foto: Shutterstock
Īpaši gardie cūkgaļas medaljoni sēņu un siera mērcē.
40Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
gcūkgaļas fileja200 gcūkas speķis200 gsīpoli saujasēnes200 gsaldais krējums100 gkausētais siers100 grīvēts siers50 gsviests garšvielas kukurūzas eļļa

Sagatavošana

1

Fileju sagriež ripiņās apmēram 2-3 cm biezumā. Speķi sagriež plānās šķēlītēs, kuru platums atbilst filejas gabalu biezumam. Filejas ripiņas aptin ar speķa šķēlītēm un piestiprina ar kociņiem.

2

Izveidotos medaljonus apcep no abām pusēm kukurūzas eļļā 5 minūtes.

3

Pēc tam, sīki sagriež sīpolus un apcep sviestā.

4

No garšvielas pagatavo buljonu (1 tējkaroti garšvielas atšķaida ar 200 ml ūdeni). Apceptiem sīpoliem un sēnēm pievieno saldo krējumu un buljonu.

5

Kad šķidrums sāk vārīties, pievieno kausēto un rīvēto sieru. Tiklīdz siers izkusis, mērce ir gatava.

6

Apceptos medaljonus liek katlā, aplej ar sēņu mērci un sautē 15-20 minūtes. Pasniedz ar piedevām. Pirms pasniegšanas medaljonus pārlej ar mērci.

Iesūtīja: Vineta Auziņa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!