Foto: DELFI
Izcilais beļģu pavārs Mičs Holdenhofs piedāvā recepti, kurā tiek izmantots visā pasaulē iecienītais beļģu alus.
120Minūtes
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1.2 kgcūkas lāpstiņas gabals0.5 lbuljons0.5 lbeļģu alus (piezīme - derēs arī cits aromātisks tumšais alus) ar sinepēm apziestas maizes šķēles (daudzums atkarīgs no katla diametra) pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari sviests cepšanai daži zariņi timiāna pāris lauru lapas2 ĒKbalzamiko etiķis3 gab.sīpoli nedaudz piena4 gab.šampinjoni1 gab.burkāns2 gab.redīsi eļļa fritēšanai

Sagatavošana

1

Gaļu sajauc ar garšvielām, sāli un pipariem. Apcep katlā vai dziļā pannā uzkarsētā sviestā.

2

Divus sīpolus sagriež gabalos un liek uz pannas pie gaļas. Pievieno buljonu un alu, visu uzvāra. Pa virsu liek maizes šķēles un ļauj visam lēni vārīties stundu, pusotru.

3

Burkānu, redīsus un sēnes sagriež pēc savas gaumes - burkānus var sagriezt plānās šķēlītēs, izmantojot dārzeņu mizojamo. Liek balzāmetiķī un atstāj kādu brīdi.

4

Atlikušo sīpolu sagriež ļoti plānos gredzenos. Gredzenus sadala atsevišķās šķēlītēs, kuras iemērc pienā un tās apviļā kartupeļu cietē. Uzkarsē eļļu līdz 180 grādiem un tajā liek sīpolu gredzenus un vāra, kamēr tie kļūst gaiši zeltaini.

Pasniedz, bļodiņas apakšā liekot gaļas sautējumu un virsū tam - marinētos dārzeņus un sīpolu gredzenus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!