Cukini karpiones mērcē – gatavojam kā itāļi!
Foto: No privātā arhīva
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
 
cukini
cukini
 
milti apviļāšanai
milti apviļāšanai
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
1 gab.
1 gab. ķiploks
ķiploks
 
salvija
salvija
 
lauru lapas
lauru lapas
 
piparmētras
piparmētras
pēc garšas
pēc garšas cukurs
cukurs
 
valrieksti
valrieksti
pēc garšas
pēc garšas ābolu etiķis
ābolu etiķis
 
ūdens
ūdens
  • Dārzeņu un sēņu uzkodas
  • Uzkodu mērces
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Itāļu nacionālā virtuve
  • Viegla vasaras maltīte
  • Ingai Stalovskai cukini šādi gatavot iemācījis vīrs, kurš dzimis un audzis Itālijā. Kopā ar vīru viņa vada restorānu "La Grangia da Califfo", kurš atrodas Itālijā Piemonte reģionā. Cukini karpiones mērcē ir tieši šim reģionam raksturīgs ēdiens, ko tur gatavo kopš seniem laikiem. Itāļu garšas kārpiņām patiešām var uzticēties! Inga iesaka pamēģināt šo recepti – izdosies ļoti garšīga un svaiga vasaras uzkoda īstā itāļu stilā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cukini nomazgā, sagriež palielos gabalos un labi nosusina dvielī.

    Kārtīgi apvārta miltos un apcep eļļā.

    Liek traukā, pārkaisa ar sāli un smalki sagrieztu ķiploku.

    Pagatavo karpiones mērci: katlā ielej eļļu, tajā apcep gredzenos sagrieztu sīpolu, dažas ķiploka daiviņas, salviju, lauru lapas, piparmētru. Pievieno piparus, sāli, cukuru un sarīvētu valriekstu. Pielej ūdens un ābolu etiķa maisījumu – stiprums jāskatās pēc garšas. Pavāra kādas 7-10 min. Daudzums atkarīgs no cukini daudzuma – mērce jāpārlej cukini tā, lai tie tiek ar mērci labi aplaistīti, bet tai nav cukini pilnīgi jāpārklāj.

    Karsto mērci pārlej apceptajiem cukini.

    Kad atdziest, trauku ar cukini liek ledusskapī, kur to var turēt pat nedēļu – vienmēr pie rokas būs garda uzkoda.

    Baudām dzīvi kā itāļi!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Itāļu virtuve Ķiploks Cukini Ābolu etiķis Cukurs Eļļa Lauru lapas Milti Piparmētras Sāls Salvija Ūdens Valrieksti Cepšana Dārzeņu un sēņu uzkodas Uzkodu mērces Ēdieni veģetāriešiem Itāļu nacionālā virtuve Pasniegt atdzesētu Viegla vasaras maltīte viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form