Cukīni nūdeles ar apceptu tofu un zemesriekstu mērci
Foto: DELFI
0 0
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
150 g
150 g tofu ar garšvielām
tofu ar garšvielām
1 ĒK
1 ĒK olīveļļa
olīveļļa
2 gab.
2 gab. cukīni
cukīni
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
Mērcei:
3 ĒK
3 ĒK zemesriekstu sviests
zemesriekstu sviests
1 ĒK
1 ĒK sojas mērce
sojas mērce
1 šķipsna
1 šķipsna čili pārslas
čili pārslas
20 ml
20 ml ūdens
ūdens
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Dārzeņu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ir tādas dienas, kad gribas iekāpt vegāna kurpēs un pagatavot ātru maltīti. Ja vēl veikalā tofu ir patīkama akcija, bet virtuves atvilktnē skumst dārzeņu spirālīšu griezējs, jāķeras pie lietas. Tā tapa cukīni nūdeles ar zeltainiem tofu gabaliņiem un pikantu riekstu mērcīti.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms ķeras klāt piņķerīgākajam darbiņam – nomazgā cukīni un ar dārzeņu griezēju (kurš izgriež spirālveida "nūdeles", dēvēts arī par spiralizētāju) vai zobotu mizojamo nazīti sagriež dārzeņus garās nūdeles, atliek malā vēlākam.

    Tofu izņem no iepakojuma, sagriež kubiņos. Uzkarsē pannā olīveļļu, ber tajā tofu gabaliņus un apcep, līdz no visām pusēm zeltaini. Pēc tam izņem no pannas un noliek maliņā.

    Pannā ber cukīni nūdeles, uzkaisa pavisam nedaudz sāli un apcep, līdz kļūst mīkstākas un sasulojušās – aptuveni piecas minūtes.

    Tikmēr pagatavo mērci – trauciņā liek zemesriekstu sviestu, pielej sojas mērci, pārkaisa ar čili pārslām. Visu samaisa, pielej nedaudz ūdeni – ja mērci gribas biezāku, ūdeni pielej mazāk, ja šķidrāku – vairāk.

    Kārto ēdienu šķīvjos: katrā liek pusi no cukīni nūdelēs, pārslaka ar pusi no sagatavotās mērces un pārkaisa ar pusi no apceptajiem tofu gabaliņiem. Visu apmaisa, lai mērce iejaucas, un pasniedz maltīti.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.