Lazanja ar cukīni un vistas gaļu
Foto: Signija Prikule
2.7500 4
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Kurš teicis, ka lazanjai obligāti jābūt ar lielajām makaronu plāksnēm? To var pagatavot tāpat, izmantojot cukīni šķēles.

Cukīni griež garenās šķēlēs. Sarīvē sieru un burkānus. Smalki sagriež vistas fileju un šampinjonus.

Pannā apcep burkānus un šampinjonus, pievieno smalki sagriezto vistas fileju, pēc aptuveni 5 minūtēm pievieno ķiplokus (jo vēlāk pievieno ķiploku, jo spēcīgāks būs aromāts un garša).

Pēc garšas pievieno sāli, piparus un maltu sarkano papriku, tad pievieno konservētos tomātus un visu pasautē vēl apmēram 5 minūtes uz nelielas uguns.

Cepamajā traukā klāj vienu kārtu cukīni šķēles, tām pāri klāj vistas gaļas pildījumu un pārkaisa ar sieru. Visas sastāvdaļas liek tā, lai kopā sanāk divas kārtas, pēdējo kārtu noklāj ar cukīni, kam pāri liek sieru, kas sajaukts ar Holandes mērci.

Holandes mērci var pirkt gatavu vai pagatavot pats pēc šīs receptes.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190°C un cep lazanju 20-30 minūtes. Gatavību var noteikt pēc siera virskārtas – tai jābūt zeltaini brūnai. Ja virskārta pārāk ātri sāk brūnēt, cepamtrauku var pārklāt ar alumīnija foliju.

Iesūtīja: Signija Prikule

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form