Kurš teicis, ka lazanjai obligāti jābūt ar lielajām makaronu plāksnēm? To var pagatavot tāpat, izmantojot cukīni šķēles.
60Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 cukīni3 vistas filejas2 ķiploka daiviņas2 burkāni1 konservēti tomāti, burciņa300 grīvēts siers150 gšampinjoni pēc garšassāls pēc garšaspipari2 ĒKpaprikas pulveris0.5 iepakojums Holandes mērce

Sagatavošana

1

Cukīni griež garenās šķēlēs. Sarīvē sieru un burkānus. Smalki sagriež vistas fileju un šampinjonus.

2

Pannā apcep burkānus un šampinjonus, pievieno smalki sagriezto vistas fileju, pēc aptuveni 5 minūtēm pievieno ķiplokus (jo vēlāk pievieno ķiploku, jo spēcīgāks būs aromāts un garša).

3

Pēc garšas pievieno sāli, piparus un maltu sarkano papriku, tad pievieno konservētos tomātus un visu pasautē vēl apmēram 5 minūtes uz nelielas uguns.

4

Cepamajā traukā klāj vienu kārtu cukīni šķēles, tām pāri klāj vistas gaļas pildījumu un pārkaisa ar sieru. Visas sastāvdaļas liek tā, lai kopā sanāk divas kārtas, pēdējo kārtu noklāj ar cukīni, kam pāri liek sieru, kas sajaukts ar Holandes mērci.

5

Holandes mērci var pirkt gatavu vai pagatavot pats pēc šīs receptes.

6

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190°C un cep lazanju 20-30 minūtes. Gatavību var noteikt pēc siera virskārtas – tai jābūt zeltaini brūnai. Ja virskārta pārāk ātri sāk brūnēt, cepamtrauku var pārklāt ar alumīnija foliju.

Iesūtīja: Signija Prikule

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!