Lazanja ar cukīni un vistas gaļu
Foto: Signija Prikule
3.2000 5
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2
2 cukīni
cukīni
3
3 vistas filejas
vistas filejas
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
2
2 burkāni
burkāni
burciņa
burciņa konservēti tomāti
konservēti tomāti
300 g
300 g rīvēts siers
rīvēts siers
150 g
150 g šampinjoni
šampinjoni
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
2 ĒK
2 ĒK paprikas pulveris
paprikas pulveris
1/2
1/2 iepakojums Holandes mērce
iepakojums Holandes mērce
  • Dārzeņu sacepumi
  • Gaļas sacepumi
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Kurš teicis, ka lazanjai obligāti jābūt ar lielajām makaronu plāksnēm? To var pagatavot tāpat, izmantojot cukīni šķēles.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cukīni griež garenās šķēlēs. Sarīvē sieru un burkānus. Smalki sagriež vistas fileju un šampinjonus.

    Pannā apcep burkānus un šampinjonus, pievieno smalki sagriezto vistas fileju, pēc aptuveni 5 minūtēm pievieno ķiplokus (jo vēlāk pievieno ķiploku, jo spēcīgāks būs aromāts un garša).

    Pēc garšas pievieno sāli, piparus un maltu sarkano papriku, tad pievieno konservētos tomātus un visu pasautē vēl apmēram 5 minūtes uz nelielas uguns.

    Cepamajā traukā klāj vienu kārtu cukīni šķēles, tām pāri klāj vistas gaļas pildījumu un pārkaisa ar sieru. Visas sastāvdaļas liek tā, lai kopā sanāk divas kārtas, pēdējo kārtu noklāj ar cukīni, kam pāri liek sieru, kas sajaukts ar Holandes mērci.

    Holandes mērci var pirkt gatavu vai pagatavot pats pēc šīs receptes.

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190°C un cep lazanju 20-30 minūtes. Gatavību var noteikt pēc siera virskārtas – tai jābūt zeltaini brūnai. Ja virskārta pārāk ātri sāk brūnēt, cepamtrauku var pārklāt ar alumīnija foliju.

    Iesūtīja: Signija Prikule

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form