Foto: Shutterstock
Vafeles var pagatavot arī sāļas, turklāt paslēpjot tajās dārzeņus. Lieliska alternatīva parastajiem miltiem ir turku zirņu milti – tie vafelēm piešķirs ne tikai citādāku garšu, bet arī tekstūru. Recepti iesaka "Rimi" veselīgas ēšanas eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina.
40Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 glāzeturku zirņu milti1 TKcepamais pulveris pēc garšassāls pēc garšaspipari1 gab.vidēji liels cukīni2 gab.ķiploka daiviņas1 glāzepiens2 gab.olas3 ĒKsviests1 buntīte pētersīļi4 ĒKgrieķu jogurts zaļumi pasniegšanai

Sagatavošana

1

Samaisi turku zirņu miltus, cepamo pulveri, sāli un piparus.

2

Sarīvē cukīni, pievieno olas, pienu, sviestu, sakapātu ķiploku un pētersīļus, visu samaisi.

3

Apvieno cukīni masu ar miltu masu un kārtīgi samaisi, lai nav kunkuļu.

4

Uzkarsē vafeļu pannu, liec aptuveni 2 ēdamkarotes mīklas pannā un cep 2–3 minūtes. Pasniedz ar grieķu jogurtu un zaļumiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!