Kabaču aukstā zupa
Foto: Katrīna Džeksone
2.6667 3
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g šķēlēs sagriezts cukini
šķēlēs sagriezts cukini
300 g
300 g gurķi
gurķi
1 sauja
1 sauja bazilika lapiņas
bazilika lapiņas
100 ml
100 ml olīveļļa
olīveļļa
 
pusglāze ledus
pusglāze ledus
100 g
100 g Skābs krējums
Skābs krējums
pēc garšas
pēc garšas sāls un pipari
sāls un pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Aukstās zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pasaules Virtuve
  • Kad es vēl biju pavisam maza, manai mammai bija milzīgs sakņudārzs, kurā auga zaļie salāti, tomāti, ķirbji, pupiņas, pipari un daudzi citi dārzeņi. Mana mamma ir apbrīnojama dārzniece un īpaši labi viņai padevās cukini. Ražas laikā it visur bija cukini - viņa gatavoja cukīni maizi, pankūkas, kēksiņus.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Mēs ar brāli ātri vien aptvērām, ka jūlijā un augustā ēdiens ir jāpēta īpaši uzmanīgi, lai izvairītos no cukini. Bet tā kā mamma ir ļoti atjautīga, mums bieži vien kabacīši tika iemānīti. Tieši tagad ir īstais laiks, lai baudītu šos zaļos dārzeņus, kas aug supertempos, tādēļ tiem, kuri meklē aizvien jaunas idejas, kā pagatavot cukini, noderēs ātrā gaspačo recepte, kurā tomātu vietā ir... sauksim visi reizē - cukini!

    Šajā gadalaikā manā dārzā it visur kuplo arī baziliks, tādēļ zupai pievienoju arī to, kā arī gurķus, skābo krējumu, nedaudz olīveļļas, lociņus un ledus sauju. Gatavošana gluži vienkārša - visu liek blenderī un nospiež ieslēgšanas pogu. Apmēram pēc minūtes atsvaidzinoši vasarīgā un brīnišķīgā cukini gaspačo zupa ir gatava! Pievieno nedaudz sāli un piparus pēc garšas un gatavs!

    Pasniedzot šķīvjos, es mēdzu pievienot vēl nedaudz skābā krājuma, kā arī dekorēt ar bazilika lapiņām un smalki sagrieztiem lociņiem. Pievieno vēl pāris piles olīveļļas un ķeries pie baudīšanas!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form