Foto: Shutterstock
Dahī jeb paštaisīts jogurts - un zini, no kā tas pagatavots.
3Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 gab.Daugavas bezpiedevu jogurts10 glāzespilnpiens0.25 glāzejogurts

Sagatavošana

1

Uzvāra pienu un noņem katlu no uguns.

2

Padzesē pienu, vislabākā temperatūra jogura baktērijai ir 43 – 45 *C (ja nav termometra - pienam jābūt tādam, lai neapdedzinoties tajā varētu noturēt mazo pirkstiņu 10 sekundes).

3

Sajauc jogurtu ar glāzi silta piena, ielej to katlā un visu samaisa.

4

Lai izaugtu, jogura baktērijai ir vajadzīgas vairākas stundas siltuma un miera.

5

Svarīgi nesakustināt trauku, kurā aug jogurts.

6

Gatavs tas parasti 4 - 8 stundu laikā.

7

Lai apstādinātu baktēriju augšanu, to atdzesē, citādi tā turpina ēst piena cukuru un jogurts pāris dienu laikā kļūst pavisam skābs.

8

Jogurtam vajadzētu labi glabāties 4 - 5 dienas.

9

No šī var atstāt kultūru nākamajam jogurtam.

Iesūtīja: Anemone

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!