3Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 gab.Daugavas bezpiedevu jogurts10 glāzespilnpiens0.25 glāzejogurts
Sagatavošana
1
Uzvāra pienu un noņem katlu no uguns.
2
Padzesē pienu, vislabākā temperatūra jogura baktērijai ir 43 – 45 *C (ja nav termometra - pienam jābūt tādam, lai neapdedzinoties tajā varētu noturēt mazo pirkstiņu 10 sekundes).
3
Sajauc jogurtu ar glāzi silta piena, ielej to katlā un visu samaisa.
4
Lai izaugtu, jogura baktērijai ir vajadzīgas vairākas stundas siltuma un miera.
5
Svarīgi nesakustināt trauku, kurā aug jogurts.
6
Gatavs tas parasti 4 - 8 stundu laikā.
7
Lai apstādinātu baktēriju augšanu, to atdzesē, citādi tā turpina ēst piena cukuru un jogurts pāris dienu laikā kļūst pavisam skābs.
8
Jogurtam vajadzētu labi glabāties 4 - 5 dienas.
9
No šī var atstāt kultūru nākamajam jogurtam.
Iesūtīja: Anemone
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit