Dārza plūmju kūka
Foto: DELFI
0 0
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
0,5 kg
0,5 kg svaigas plūmes
svaigas plūmes
4
4 olas
olas
150 g
150 g cukurs
cukurs
180 g
180 g sviests
sviests
180 g
180 g milti
milti
0,5 TK
0,5 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Rasainā zālē sakritušas plūmes ir zīme: pirmās salnas un atvasaras krāšņums jau ir tepat kaut kur dārza stūrī. Augusts ir jāsvin saldi un sulīgi, un plūmju kūka ir kā radīta maziem svētkiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Bļodā iesit olas, pievieno vaniļas cukuru un sāli, visu kārtīgi sakuļ.

    Mazliet pakausē sviestu, pievieno masai un visu labi saputo.

    Miltus iesijā bļodā pie sakultās olu un sviesta masas, pievieno cepamo pulveri un kārtīgi samaisa.

    Ar sviestu iesmērē nelielu cepamformu, ielej tajā mīklu. Cepot mīkla par trešdaļu pacelsies.

    Nomazgā plūmes, pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus. Vislabāk un vislīdzenāk var pārgriezt zilās plūmes, taču var ņemt jebkuras citas – rezultāts vizuāli būs mazliet izplūdušāks un "mākslinieciskāks".

    Plūmes viegli iespiež mīklā ar pārgrieztajām pusēm uz augšu.

    Cep 25 minūtes 200 grādu karstumā. Tad izņem, pārkaisa ar graudu cukuru (pūdercukuru bērt nav vērts, tas izkusīs, bet graudainais cukurs neizkusīs, mazliet karamelizēsies, kas labi izskatīsies un ēdot dos papildu garšas niansi). Liek vēl uz minūtēm 15 krāsnī un stipri pievaktē, lai virsiņa neapdeg.

    Var ēst gan karstu, gan aukstu. Ēdot tikko no krāsns izvilktu, karsto kūkas šķēli var papildināt ar vaniļas saldējuma bumbu.

    Lai saldi!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form