Antipasti salāti
Foto: Publicitātes attēls
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Tzatziki mērcei:
1/2
1/2 gurķis
gurķis
20 g
20 g kazas siers
kazas siers
1 TK
1 TK jūras sāls
jūras sāls
20 g
20 g skābais krējums
skābais krējums
1
1 ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
Dārzeņu marinādei:
20 g
20 g olīveļļa
olīveļļa
10 g
10 g sojas mērce
sojas mērce
 
timiāns
timiāns
 
baziliks
baziliks
1
1 ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
1 TK
1 TK citrona sula
citrona sula
Salātiem:
 
baklažāns
baklažāns
 
cukīni
cukīni
50 g
50 g ķirštomāti
ķirštomāti
 
selerijas kāts
selerijas kāts
 
sarkanā paprika
sarkanā paprika
1 šķēle
1 šķēle maize
maize
1 sauja
1 sauja lapu salāti
lapu salāti
50 g
50 g biezpiens
biezpiens
  • Dārzeņu salāti
  • Dārzeņu un sēņu uzkodas
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Itāļu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Antipasti, kas tulkojumā no itāļu valodas nozīmē "pirms maltītes", ir pirmais ēdiens, bez kā nav iedomājama kārtīga itāļu ēdienreize. Dārzeņu antipasti ir ļoti veselīga un viegla uzkoda, kurā harmoniski savienojas gan pikantās, gan saldskābās garšas. "Double Coffee" šefpavārs atklāj šī ēdiena pagatavošanas noslēpumus.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ēdiena pagatavošanu ieteicams sākt ar mērces un marinādes sagatavošanu. Ja nav gatavas tzatziki mērces, to ir ļoti viegli pagatavot mājās. Viss, kas nepieciešams – svaigs gurķis, ķiploks, kazas siers, skābais krējums un jūras sāls.

    Gurķi sagriež smalkos gabaliņos, klāt pievieno jūras sāli, kazas sieru, skābo krējumu un sasmalcinātu ķiploku. Izmaisa līdz viendabīgai masai un ļauj ievilkties.

    Tad sāk gatavot dārzeņu marinādi – bļodā ielej olīveļļu, pievieno smalki sakapātus ķiplokus, sausās garšvielas, citrona sulu un sojas mērci. Visas sastāvdaļas izmaisa rūpīgi, lai ir viendabīga masa. Īpatnēju garšu marinādei piešķirs svaigs baziliks vai ķimenes.

    Kad marināde ir gatava, šķēlēs sagriež cukīni, baklažānu, selerijas kātu un papriku. Klāt pievieno arī uz pusēm sagrieztus ķiršu tomātus.

    Sagrieztus dārzeņus liek bļodā, uzlej virsū iepriekš sagatavoto dārzeņu marinādi un rūpīgi samaisa, lai marināde nosedz visus dārzeņus.

    Uz karstas pannas cep baklažānus un cukīni. Dārzeņus jāapcep no abām pusēm līdz tie ir apbrūnējuši gaiši.

    Kad baklažāni un cukīni ir apcepti, tos noņem no pannas un to vietā liek cepties papriku un seleriju. Pēdējos cep tomātus, jo tie būs gatavi visātrāk.

    Apceptos dārzeņus ieliek bļodiņā un viegli apmaisa.

    Kamēr dārzeņi atdziest, sviestā apcep maizi, līdz tai ir kraukšķīga garoziņa.

    Pasniedz ēdienu: uz šķīvja vidū liek salātu maisījumu. Salātiem uzlej tzatziki mērci un kaudzītē saliek apceptus dārzeņus. Uz šķīvja malas uzliek sviestā apceptās maizītes. Vēl pilnīgākai garšas buķetei, ēdienam pievieno graudaino biezpienu, servējot to salātiem virsū.

    Antipasti ieteicams baudīt kopā ar sarkano vīnu, kas bagātinās dārzeņu garšu un padarīs to izteiktāku. Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form