Dārzeņu asorti želejā ziemai
Foto: Privātais arhīvs
5.0000 1
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
 
nelieli tomāti
nelieli tomāti
 
nelieli gurķi
nelieli gurķi
 
ziedkāposti, sadalīti rozetēs
ziedkāposti, sadalīti rozetēs
 
paprika, sagriezta daivās
paprika, sagriezta daivās
 
sīpoli, nomizoti un sagriezti daivās
sīpoli, nomizoti un sagriezti daivās
 
ķiploka daiviņas, nomizotas
ķiploka daiviņas, nomizotas
pēc garšas
pēc garšas melnie un smaržīgie pipargraudi
melnie un smaržīgie pipargraudi
MARINĀDEI
1 l
1 l ūdens
ūdens
5 ĒK
5 ĒK želatīns
želatīns
2 ĒK
2 ĒK sāls
sāls
4 ĒK
4 ĒK cukurs
cukurs
12 ĒK
12 ĒK etiķis (9%)
etiķis (9%)
  • Dažādi
  • Marinēšana
  • Salāti ziemai
  • Pasaules Virtuve
  • "Dārzeņu asorti želejā manā gaumē. Tā kā mēs ģimenē neesam lieli tomātu cienītāji, tad nu improvizēju un burciņās lieku dažādus dārzeņus. Galvenais ir tas, ka katrs atrod burciņā to, kas viņam labi garšo. Lai garšo arī jums!" - tā pārbaudītu recepti iesaka mūsu lasītāja Gunda Rozenbaha.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Marinādes daudzums paredzēts piecām 0,5 l burkām.

    Tīrās burciņās kārtām liek dažādus dārzeņus. Sīpolus liek burciņas apakšā, bet tomātiņus – augšā.

    Želatīnu ber bļodiņā, uzlej tam 20 ĒK auksta ūdens un atļauj uzbriest.

    Gatavo marinādi. Katlā lej ūdeni, pievieno sāli, cukuru, etiķi un vāra. Želatīnu pievieno, kad marināde ir karsta, bet vēl nevārās.

    Pārlej dārzeņus ar marinādi. Karsē burciņas 20 minūtes, tad aizskrūvē ar vāciņiem un atdzesē.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form