Dārzeņu biezenis ikdienai un svētkiem – trīs receptes, ko izmēģināt jau šajā nedēļas nogalē
Foto: Publicitātes foto
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Burkānu un saldo kartupeļu biezenim:
2 gab.
2 gab. burkāni
burkāni
4 gab.
4 gab. saldie kartupeļi
saldie kartupeļi
 
2 cm ingvera saknes
2 cm ingvera saknes
 
ūdens pēc nepieciešamības
ūdens pēc nepieciešamības
2 ĒK
2 ĒK Gī sviests
Gī sviests
150 ml
150 ml kokosa sviests
kokosa sviests
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari
sāls, pipari
Ziedkāpostu un zaļo zirnīšu biezenim:
1 gab.
1 gab. mazs ziedkāposts
mazs ziedkāposts
1/3 gab.
1/3 gab. selerijas sakne
selerijas sakne
200 ml
200 ml piens
piens
 
ūdens pēc nepieciešamības
ūdens pēc nepieciešamības
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari
sāls, pipari
150 g
150 g zaļie zirnīši
zaļie zirnīši
70 g
70 g sviests
sviests
Biešu un kartupeļu biezenim:
2 gab.
2 gab. bietes
bietes
6 gab.
6 gab. kartupeļi
kartupeļi
50 g
50 g sviests
sviests
100 ml
100 ml piens
piens
0.5 TK
0.5 TK ķiploku pulveris
ķiploku pulveris
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Receptes cukura diabēta slimniekiem
  • Dārzeņu ēdieni
  • Kartupeļu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Bez saknēm, dārzeņiem, salātiem un garšaugiem nav iedomājams pilnvērtīgs ikdienas un svētku ēdiens. Tie ne tikai ir veselīgi, bet arī piešķir maltītei bagātīgu garšu. Dārzeņi un saknes ir ļoti daudzveidīgi krāsās, izskatā, garšās un konsistencē. Turklāt, atkarībā no pagatavošanas veida, tie maina garšas īpatnības. "Rimi" Gardēdis Normunds Baranovskis iesaka trīs dārzeņu biezeņu receptes ikdienai un svētkiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    "Cepot lielākā daļa sakņu un dārzeņu kļūst saldāki, tiem karamelizējas dabiskie cukuri, tāpat tie iegūst patīkamu dūmu garšu. Pamēģini apslacīt burkānus ar eļļu, pievienot ķiplokus un izcept 200 grādu temperatūrā, līdz tie viegli karamelizējušies, un tad pasaki, ka tev tie negaršo! Pēdējā laikā ir aktuāli uzturā lietot vairāk vai pat tikai dārzeņus, tāpēc to pagatavošanā nevar vairs aprobežoties ar sautēšanu, tvaicēšanu vai cepšanu, tas vienkārši kļūs garlaicīgi," atzīst Normunds Baranovskis.

    Burkānu un saldo kartupeļu biezenis

    Šis biezenis būs ideāls ar zivi un jūras veltēm, kā arī ar putna gaļu.

    Nomizo saknes un sagriez mazākos gabalos.

    Liec katlā, pievieno rīvētu ingveru, sāli un ūdeni. Novāri, lai saknes mīkstas, un nokās šķidrumu.

    Ar blenderi samal un liec karsēt, pievieno kokosa krēmu un gī sviestu.

    Maisi, līdz iegūsi krēmīgu biezeni.

    Ziedkāpostu un zaļo zirnīšu biezenis

    Ideāli garšos ar zivīm un cepešiem.

    Sagriez selerijas sakni un saplucini ziedkāpostu mazākos gabaliņos.

    Liec katlā, pielej pienu un ūdeni tik daudz, lai nosedz dārzeņus.

    Pieber sāli un vāri, līdz viss mīksts. Nokās šķidrumu un liec dārzeņus atpakaļ katlā, pievieno sviestu un saspied ar stampu.

    Pieliec zirnīšus un uzsildi.

    Biešu un kartupeļu biezenis

    Tas ideāli garšos ar cepeti vai kūpinātu gaļu un desām.

    Sagriez bietes četrreiz mazākos gabalos nekā kartupeļus un liec vārīties kopā.

    Kad bietes un kartupeļi mīksti, nokās šķidrumu.

    Katlā lej siltu pienu ar sviestu un ķiploku pulveri.

    Sastampā biezeni.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form

    Luminor biznesam