Dārzeņu iesms ir īpaši piemērots veģetāriešiem un vegāniem.

Cukīni, tomātus un ar mizu vārītus, nomizotus kartupeļus sagriež 1 cm biezās šķēlēs. Notīrītu papriku sagriež 2 cm lielos gabaliņos.

Visus dārzeņus pārmaiņus sprauž uz iesma. Citronu sulu samaisa ar eļļu, ķimenēm, koriandru, sāli un pipariem. Iesmus apviļā šajā maisījumā, uzliek vāku un noliek vēsumā.

Pētersīļus sakapā, ķiploku nomizo. Kariju iemaisa 1 ēdamk. sakarsētas eļļas. Pielej buljonu, iemaisa majonēzi un pētersīļus, un caur spiedi izspiestu ķiploku. Pievieno citronu sulu, sāli un piparus.

Iesmus cep karstā eļļā zeltaini brūnus (apm. 10 minūtes).

Pasniedz ar karija mērci.

Iesūtīja: Vineta Auziņa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!