
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 zaļš cukini
zaļš cukini1
1 dzeltens cukini
dzeltens cukini4
4 tomāti
tomāti400 g
400 g kartupeļi
kartupeļi1
1 oranža paprikas pāksts
oranža paprikas pāksts1
1 sarkana paprikas pāksts
sarkana paprikas pāksts2 ĒK
2 ĒK eļļa
eļļaMarinādei:
2 ĒK
2 ĒK citronu sula
citronu sula2 ĒK
2 ĒK eļļa
eļļa2 TK
2 TK maltas ķimenes
maltas ķimenes2 TK
2 TK koriandrs
koriandrsKarija mērcei:
pētersīļi
pētersīļi1
1 ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa1 ĒK
1 ĒK karija pulveris
karija pulveris1 ĒK
1 ĒK eļļa
eļļa50 ml
50 ml dārzeņu buljons
dārzeņu buljons100 g
100 g majonēze
majonēze2 TK
2 TK citronu sula
citronu sula sāls
sāls pipari
pipariDārzeņu iesms ir īpaši piemērots veģetāriešiem un vegāniem.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma
Cukīni, tomātus un ar mizu vārītus, nomizotus kartupeļus sagriež 1 cm biezās šķēlēs. Notīrītu papriku sagriež 2 cm lielos gabaliņos.
Visus dārzeņus pārmaiņus sprauž uz iesma. Citronu sulu samaisa ar eļļu, ķimenēm, koriandru, sāli un pipariem. Iesmus apviļā šajā maisījumā, uzliek vāku un noliek vēsumā.
Pētersīļus sakapā, ķiploku nomizo. Kariju iemaisa 1 ēdamk. sakarsētas eļļas. Pielej buljonu, iemaisa majonēzi un pētersīļus, un caur spiedi izspiestu ķiploku. Pievieno citronu sulu, sāli un piparus.
Iesmus cep karstā eļļā zeltaini brūnus (apm. 10 minūtes).
Pasniedz ar karija mērci.
Iesūtīja: Vineta Auziņa
Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.