Foto: Privātais ahīvs

Dārzeņu ķausis jeb lečo būs garšīga piedeva jebkuram gaļas ēdienam. Recepti "Tasty" izsludinātajam konkursam, kura galvenā balva ir virtuves piederumu komplekts konservēšanai, piesaka Lelde.

90Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgburkāni1 kgpaprika1 kgtomāti400 gsīpoli4 ķiploka daiviņas250 mleļļa200 mltomātu mērce2 TKsāls3 ĒKcukurs

Sagatavošana

1

Nomazgā un nomizo dārzeņus, sagriež gabaliņos, visus ber katlā.

2

Pielej eļļu un tomātu mērci, pieber sāli un cukuru, liek uz mazas uguns vārīties.

3

Ik pa laikam apmaisa, lai ķausis nepiedeg, un vāra aptuveni stundu. Kad burkāni gandrīz mīksti, pagaršo, ja nepieciešams pieliek vēl sāli vai cukuru. Gatavs!

4

Karstu ķausi pilda sterilās burkās un glabā ledusskapī. Uzglabāt var trīs mēnešus, ja pa šo laiku nebūs jau apēsts.

Ja arī tev pūrā ir kāda pārbaudīta recepte, neturi sveci zem pūra – padalies ar recepti komentāros, raksti mums: receptes@delfi.lv vai atsūti recepti, izmantojot "Tasty" recepšu pievienošanas formu (un, iespējams, tieši tu laimēsi vērtīgu balvu – "Tescoma" virtuves piederumu komplektu konservēšanai!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!