Dārzeņu ķausis jeb lečo
Foto: Privātais ahīvs
2.3333 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg burkāni
burkāni
1 kg
1 kg paprika
paprika
1 kg
1 kg tomāti
tomāti
400 g
400 g sīpoli
sīpoli
4
4 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
250 ml
250 ml eļļa
eļļa
200 ml
200 ml tomātu mērce
tomātu mērce
2 TK
2 TK sāls
sāls
3 ĒK
3 ĒK cukurs
cukurs
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Salāti ziemai
  • Pasaules Virtuve
  • Dārzeņu ķausis jeb lečo būs garšīga piedeva jebkuram gaļas ēdienam. Recepti "Tasty" izsludinātajam konkursam, kura galvenā balva ir virtuves piederumu komplekts konservēšanai, piesaka Lelde.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nomazgā un nomizo dārzeņus, sagriež gabaliņos, visus ber katlā.

    Pielej eļļu un tomātu mērci, pieber sāli un cukuru, liek uz mazas uguns vārīties.

    Ik pa laikam apmaisa, lai ķausis nepiedeg, un vāra aptuveni stundu. Kad burkāni gandrīz mīksti, pagaršo, ja nepieciešams pieliek vēl sāli vai cukuru. Gatavs!

    Karstu ķausi pilda sterilās burkās un glabā ledusskapī. Uzglabāt var trīs mēnešus, ja pa šo laiku nebūs jau apēsts.

    Ja arī tev pūrā ir kāda pārbaudīta recepte, neturi sveci zem pūra – padalies ar recepti komentāros, raksti mums: receptes@delfi.lv vai atsūti recepti, izmantojot "Tasty" recepšu pievienošanas formu (un, iespējams, tieši tu laimēsi vērtīgu balvu – "Tescoma" virtuves piederumu komplektu konservēšanai!

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form