Dārzeņu krēmzupa ar turku zirņiem un kausēto sieru
Foto: DELFI
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Zupai
800 g
800 g Konservēti tomāti
Konservēti tomāti
800 g
800 g Turku zirņi
Turku zirņi
1 gab.
1 gab. Paprika
Paprika
200 g
200 g Kausētais siers
Kausētais siers
pēc garšas
pēc garšas Sāls
Sāls
pēc garšas
pēc garšas Pipari
Pipari
 
Rapšu eļļa
Rapšu eļļa
pēc garšas
pēc garšas Dilles
Dilles
Grauzdiņiem
 
Rapšu eļļa
Rapšu eļļa
 
Maize
Maize
pēc garšas
pēc garšas Ķiploku sāls
Ķiploku sāls
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Krēmzupa ir viegli pagatavojama un neprasa stundām ilgu darbošanos pie plīts. Šādu zupu var pagatavot bez gaļas, kas būs izcils gavēņa ēdiens, jo sātīgumu piešķirs gan turku zirņi, gan kraukšķīgie grauzdiņi.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms gabaliņos vai plānās strēmelēs sagriež papriku.

    Uz atsevišķa dēlīša kubiciņos sagriež maizi (vislabāk - baltmaizi). Maizes kubiciņiem virsū uzkaisa ķiploku sāli, visu kārtīgi apmaisa. Ja ir vēlme, tad ķiploku sāli var aizstāt ar īstiem ķiplokiem.

    Sakarsē uz plīts pannu ar nelielu daudzumu eļļas, uz tās uzber virsū paprikas gabaliņus, pievieno sāli, piparus vai citas garšvielas pēc vēlmes. Pannai virsū uzliek vāku, ļaujot paprikai 8-10 minūtes pasautēties, ik pa laikam tos apgrozot, lai nepiedeg.

    Kamēr paprika sutinās, ņem talkā vēl vienu pannu, kas būs paredzēta grauzdiņu cepšanai. To sakarsē, uzlej eļļu, uzber nelielu daudzumu ar maizes kubiciņiem, jo šādi tie vienmērīgāk izcepsies. Ik pa laikam tos apgroza. Ņem nost tad, kad ir ieguvuši zeltainu brūnu nokrāsu. Grauzdiņus uzber uz šķīvja, kas ir izklāts ar papīra dvieli, jo tā tiem notecēs nost liekā eļļa.

    Caurdurī ieber iekšā konservētus turku zirņus, tos zem ūdens strūklas noskalo.

    Apceptajai paprikai klāt pievieno turku zirņus, apcep visu 3-5 minūtes.

    Atsevišķā katliņā ieber konservētus tomātus, pievieno turku zirņu-paprikas masu. Ar rokas blenderi sablendē visu viendabīgā masā. Liek katliņu uz plīts, lai zupu uzvārītu.

    Kad zupa sāk burbuļot, tai pievieno kausēto sieru un visu izmaisa. Ja nepieciešams, tad zupai pievieno sāli vai citas garšvielas.

    Zupu pasniedz bļodiņās, dekorē ar maizes grauzdiņiem un dillēm. Ļoti labi garšos, ja to izdekorēsi ar bazilika lapiņām, rīvētu cieto sieru, sezama vai saulespuķu sēkliņām.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form