Lēcu, kartupeļu un ķirbju sacepums
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Sātīgs lēcu, dārzeņu un olu sacepums jeb "moussaka". Ja baklažāni vai ķirbji negaršo, tos droši vari aizstāt ar burkāniem vai kādu citu dārzeni, kas tīk labāk.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C. Iepriekš novāra un nokāš lēcas. Palielās šķēlēs sagriež paprikas, baklažānus sagriež garās strēmelēs, to pašu izdara ar ķirbi.

Dārzeņus apviļā 3 ēdamkarotēs eļļas, saliek uz cepešplāts un apcep krāsnī 30 minūtes. Pēc tam izņem no krāsns un atliek malā.

Lielā pannā uzkarsē atlikušo eļļu. Tajā saber ripiņās sagrieztu sīpolu, pievieno pēc tam 2 ēdamkarotes ūdeni, kaltētos oregano un timiānu. Visu apcep, līdz sīpoli mīksti. Pēc tam pannai pievieno sadrupinātu buljona kubiņu un izvārītās lēcas. Tās uzkarsē un noņem pannu no plīts.

Kartupeļus nomizo un novāra sālsūdenī 5–6 minūtes, lai tie būtu pavisam minimāli mīksti. Kartupeļus nokāš un sagriež biezās ripiņās.

Kārto sacepumu traukā – trauka pamatnē saber lēcu masu. Virsū izkārto kartupeļa šķēlītes, bet tām virsū – apcepto papriku, baklažānus un ķirbi.

Bļodiņā sakuļ olas un iemaisa tajās jogurtu, kā arī apmēram 50 gramus no nepieciešamā siera. Jogurta un olu masu pārlej dārzeņiem cepamtraukā. Virsu pārkaisa ar atlikušo sieru un timiāna zariņiem.

Sacepumu liek cepeškrāsnī un cep 45 minūtes, līdz virsa zeltaini brūna.


Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form