Lēcu, kartupeļu un ķirbju sacepums
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
3
3 sarkanās paprikas
sarkanās paprikas
2
2 baklažāni
baklažāni
500 g
500 g riekstu ķirbis
riekstu ķirbis
4 ĒK
4 ĒK olīveļļa
olīveļļa
 
sīpols
sīpols
1/2 TK
1/2 TK oregano
oregano
1/2 TK
1/2 TK timiāns
timiāns
1
1 dārzeņu buljona kubiņš
dārzeņu buljona kubiņš
600 g
600 g lēcas
lēcas
3
3 kartupeļi
kartupeļi
3
3 olas
olas
500 g
500 g grieķu jogurts
grieķu jogurts
75 g
75 g sarīvēts Parmezāna siers
sarīvēts Parmezāna siers
daži
daži timiāna zariņi
timiāna zariņi
  • Dārzeņu sacepumi
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Sātīgs lēcu, dārzeņu un olu sacepums jeb "moussaka". Ja baklažāni vai ķirbji negaršo, tos droši vari aizstāt ar burkāniem vai kādu citu dārzeni, kas tīk labāk.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C. Iepriekš novāra un nokāš lēcas. Palielās šķēlēs sagriež paprikas, baklažānus sagriež garās strēmelēs, to pašu izdara ar ķirbi.

    Dārzeņus apviļā 3 ēdamkarotēs eļļas, saliek uz cepešplāts un apcep krāsnī 30 minūtes. Pēc tam izņem no krāsns un atliek malā.

    Lielā pannā uzkarsē atlikušo eļļu. Tajā saber ripiņās sagrieztu sīpolu, pievieno pēc tam 2 ēdamkarotes ūdeni, kaltētos oregano un timiānu. Visu apcep, līdz sīpoli mīksti. Pēc tam pannai pievieno sadrupinātu buljona kubiņu un izvārītās lēcas. Tās uzkarsē un noņem pannu no plīts.

    Kartupeļus nomizo un novāra sālsūdenī 5–6 minūtes, lai tie būtu pavisam minimāli mīksti. Kartupeļus nokāš un sagriež biezās ripiņās.

    Kārto sacepumu traukā – trauka pamatnē saber lēcu masu. Virsū izkārto kartupeļa šķēlītes, bet tām virsū – apcepto papriku, baklažānus un ķirbi.

    Bļodiņā sakuļ olas un iemaisa tajās jogurtu, kā arī apmēram 50 gramus no nepieciešamā siera. Jogurta un olu masu pārlej dārzeņiem cepamtraukā. Virsu pārkaisa ar atlikušo sieru un timiāna zariņiem.

    Sacepumu liek cepeškrāsnī un cep 45 minūtes, līdz virsa zeltaini brūna.


    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form