Dārzeņu salāti 'Balaton' ziemai bez pasterizēšanas
Foto: Privātais arhīvs
0 0
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
2 kg
2 kg tomāti
tomāti
2 kg
2 kg sīpoli
sīpoli
1 kg
1 kg burkāni
burkāni
1 kg
1 kg paprika
paprika
300 ml
300 ml eļļa
eļļa
100 ml
100 ml etiķis
etiķis
2 ĒK
2 ĒK sāls (ar kaudzīti)
sāls (ar kaudzīti)
1.5 ĒK
1.5 ĒK cukurs
cukurs
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Salāti ziemai
  • Ungāru nacionālā virtuve
  • "Bērnībā veikalā varēja nopirkt burciņās fasētus ungāru ražojuma salātus "Balaton", kas bija ārkārtīgi gardi. Eksperimentējot ar sastāvdaļām, izdevās pagatavot salātus, kas pēc garšas ir ļoti līdzīgi," no "Facebook" konservēšanas grupas dalībnieka Laura Cekula aizgūtu un savai gaumei pielāgotu recepti iesaka mūsu lasītāja Iveta Penele.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    No šī produktu daudzuma sanāk 7 burciņas (0.7 l) salātu

    Paprikai izņem sēklotni, sagriež plānās strēmelītēs. Burkānus nomizo, sagriež plānos salmiņos vai saēvelē, izmantojot dārzeņu mandolīnu. Sīpolus nomizo, sagriež plānos pusgredzenos. Tomātus sagriež mazākos gabaliņos vai sablendē viendabīgā masā (vāroties tie tāpat izšķīdīs).

    Liek katlā sakarsētā eļļā tomātus, burkānus, papriku un apmaisot karsē.

    Kad masa sāk burbuļot, to apmaisot vāra 15 minūtes - burkāniem jābūt vēl pastingriem.

    Pievieno sīpolus, sāli un cukuru, pavāra vēl 10 minūtes.

    Pievieno etiķi, iemaisa, noņem katlu no plīts, liek salātus tīrās burciņās, aizvāko, apgriež burkas ar vākiem uz leju, sasedz un atdzesē.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form