Foto: Shutterstock
Dārzeņu sautējums ar bietēm un kāļiem pusdienu/vakariņu maltītei.
40Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1.5 kgdārzeņi (kartupeļu, kāļu, burkānu, svaigu kāpostu, brokoļi, sarkanās bietītes u.c.)2 gab.sīpoli2 ĒKkviešu milti4 ĒKskābs krējums3 ĒKasā tomātu mērce eļļa sāls ūdens zaļumi

Sagatavošana

1

Kāļus, kartupeļus, sarkanās bietītes un svaigus kāpostus sagriež gabaliņos. Verdošā sālsūdenī liek kāļus, vāra pusmīkstus, tad pievieno kāpostus, brokoļus un kartupeļus. Ūdenim dārzeņi jāapsedz (lai būtu vēl 1-2 cm virs dārzeņiem).

2

Notīrītus burkānus sarīvē uz rupjās rīves, sīpolus un dilles sasmalcina un apcep, pievieno sautējumam.

3

Miltus iemaisa krējumā un kopā ar aso tomātu mērci, kad dārzeņi mīksti, pievieno sautējumam, turpina sautēt ~10 minūtes.

Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!