Foto: DELFI
Skābenes ir pavasara kulta augs, kuru var pievienot klāt dažādos ēdienos, tajā skaitā arī zupās. Šajā aukstajā pavasarī kā reiz uz kārā zoba var likt krēmzupu, kas sasildīs drēgnajās dienās!

Taisnības labad gan jāteic, ka zupas krāsa dažiem varēs atgādināt kaut ko citu, bet ne velti ir teiciens – izskats var būt maldinošs!

60Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

95 gSkābenes4 gab.Kartupeļi326 gBurkāni (4-5 gb)1 gab.Paprika300 gKausētais siers2 gab.Buljona kubiņi pēc garšasSāls Ūdens Baltmaize Sāls Dilles Eļļa

Sagatavošana

1

Nomizo burkānus un kartupeļus, tos sagriež gabalos. Arī papriku sagriež strēmelēs vai gabalos. Šeit gan nav nozīmes, cik glīta ir forma, jo tāpat visi dārzeņi izšķīdīs.

2

Rūpīgi zem ūdens strūklas nomazgā skābeņu lapas. Ja ir vēlme, tad tās var sagriezt, bet es liku tās katlā pa taisno.

3

Sagrieztos dārzeņus un skābenes liek katlā, pārlej ar ūdeni, lai ūdens apņem dārzeņus. Pārāk daudz ūdens nevajadzētu pievienot, jo tad zupa būs pārāk šķidra, kā rezultātā nebūs ne miņas no biezzupas. Pievieno sadrupinātus buljona kubiņus. Kad zupa sākusi vārīties, pieber sāli.

4

Pa to laiku sacep grauzdiņus – baltmaizi sagriež kubiņos, liek uz uzkarsētas pannas ar eļļu. Grauzdiņiem bagātīgi ber virsū garšvielas pēc izvēles, tos apmaisa ik pa laikam, lai tie ir zeltaini brūni.

5

Kad katlā dārzeņi ir izšķīduši, tad to noceļ no plīts, ja nepieciešams – nolej lieko šķidrumu. Ar rokas blenderi sablendē visu viendabīgā masā.

6

Zupai pievieno kausēto sieru, rūpīgi izmaisa un liek atkal uz plīts, lai tā sāk vārīties. Ja nepieciešams, tad zupai pievieno vēl sāli vai citas garšvielas.

7

Biezzupu lej bļodiņās, papildina ar baltmaizes grauzdiņiem un dillēm. Zupa lieliski garšos arī ar bazilika lapiņām, rīvētu cieto sieru, viegli apgrauzdētām saulespuķu vai sezama sēkliņām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!