Dārzeņu voks ar šitake sēnēm un bambusa dzinumiem
Foto: Shutterstock
1.0000 1
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g svaigi vai saldēti zirņi
svaigi vai saldēti zirņi
100 g
100 g šampinjoni
šampinjoni
100 g
100 g konservēti bambusa dzinumi
konservēti bambusa dzinumi
30 g
30 g šitake sēnes
šitake sēnes
125 ml
125 ml dārzeņu buljons
dārzeņu buljons
2 TK
2 TK cukurs
cukurs
1 TK
1 TK sāls
sāls
1 TK
1 TK sezama eļļa
sezama eļļa
0.5 TK
0.5 TK kartupeļu milti
kartupeļu milti
 
zemesriekstu vai kukurūzas eļļa
zemesriekstu vai kukurūzas eļļa
 
sezama sēklas
sezama sēklas
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Dārzeņu ēdieni
  • Sautējumi
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Ķīniešu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Dārzeņu voks ar bambusa dzinumiem un šitake sēnēm.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Šitake sēnes 30 min mērcē siltā ūdenī, liek sietā un nogriež sīkstos kātiņus. Cepurītes sagriež šaurās sloksnītēs. Šampinjonus sagriež šķēlītēs. Bambusa dzinumiem notecina konservējamo šķidrumu un sagriež šauros stienīšos. Saldētos zirnīšus 3 min vāra sālsūdenī gatavus. Svaigos zirnīšus izloba un vāra 10 minūtes. Visus dārzeņus notecina.

    Vokpanna vai dziļā pannā uzkarsē eļļu un tajā 1 min vāra sagatavotās sēnes un bambusa dzinumus. Izņem ar putu karoti un notecina. Eļļu izkāš caur smalku sietu un dziļā pannā uzkarsē vēlreiz. Tajā liek bambusa dzinumus, sēnes un zirnīšus un maisot apcep. Pievieno buljonu, cukuru un sāli un visu vāra mērenā karstumā 1 minūti. Iebiezina ar ūdenī iemaisītu cieti.

    Pārkaisa sezama sēkliņas. Pasniedz uz iepriekš sasildīta šķīvja.

    Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form