Foto: Shutterstock
Dažādu pupiņu sacepums - sātīgai ēdienreizei.
50Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
3 gab.puravi1 gab.ķiploks250 gšampinjoni400 gkonservētas sarkanās pupiņas400 gkonservētas sviesta pupiņas400 gkonservēti tomāti3 ĒKtomātu pasta4 ĒKsakapāti pētersīļi sāls malti melnie pipari MĒRCEI:30 gsviests30 gmilti1 gab.ola125 grīvēts Čederas siers

Sagatavošana

1

Apcep puravus olīveļļā uz lēnas uguns, līdz tie kļūst mīksti, bet nemaina krāsu.

2

Izņem puravus no pannas, cep šampinjonus, ķiplokus, laiku pa laikam apmaisot apmēram 5 minūtes.

3

Pievieno iepriekš notecinātas un noskalotas pupiņas, sagrieztus tomātus, tomātu biezeni un 3 ĒK pētersīļu.

4

Pieber sāli, piparus un uzvāra.

5

Katlam uzliek vāku un vāra uz ļoti lēnas uguns apmēram 20 minūtes.

6

Šajā laikā gatavo siera mērci.

7

Katliņā izkausē sviestu, ieber miltus un maisot karsē 1 minūti, tad pakāpeniski pielej pienu.

8

Šķidrumu uzvāra un pastāvīgi maisa, līdz tas sabiezē.

9

Nedaudz atdzesē un sajauc ar olu un sieru. Pieber sāli, piparus.

10

Pupiņu maisījumu pārliek cepamajā traukā, virsū kārto puravus un pārlej ar siera mērci.

11

Cep cepeškrāsnī 190*C 30 minūtes, līdz virsma kļuvusi zeltaina. Pārkaisa ar atlikušajiem pētersīļiem, pasniedz karstu.

12

Padoms: siera mērce var būt par maz, tapēc ieteicams taisīt vairāk nekā norādīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!