Sastāvdaļas
Sagatavošana
Apcep puravus olīveļļā uz lēnas uguns, līdz tie kļūst mīksti, bet nemaina krāsu.
Izņem puravus no pannas, cep šampinjonus, ķiplokus, laiku pa laikam apmaisot apmēram 5 minūtes.
Pievieno iepriekš notecinātas un noskalotas pupiņas, sagrieztus tomātus, tomātu biezeni un 3 ĒK pētersīļu.
Pieber sāli, piparus un uzvāra.
Katlam uzliek vāku un vāra uz ļoti lēnas uguns apmēram 20 minūtes.
Šajā laikā gatavo siera mērci.
Katliņā izkausē sviestu, ieber miltus un maisot karsē 1 minūti, tad pakāpeniski pielej pienu.
Šķidrumu uzvāra un pastāvīgi maisa, līdz tas sabiezē.
Nedaudz atdzesē un sajauc ar olu un sieru. Pieber sāli, piparus.
Pupiņu maisījumu pārliek cepamajā traukā, virsū kārto puravus un pārlej ar siera mērci.
Cep cepeškrāsnī 190*C 30 minūtes, līdz virsma kļuvusi zeltaina. Pārkaisa ar atlikušajiem pētersīļiem, pasniedz karstu.
Padoms: siera mērce var būt par maz, tapēc ieteicams taisīt vairāk nekā norādīts.