Debešķīgā ābolkūka ar krēmsiera glazūru
Foto: Shutterstock
4.0000 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Rudens garšu karaliene – sulīga, debešķīgi garda un vienkārši pagatavojama ābolkūka ar kārdinošu krēmsiera glazūru.

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Veidni ieziež ar sviestu

Sviestu ar cukuru sakuļ. Tad pa vienai pievieno un iekuļ olas. Pievieno miltus, cepamo pulveri un samaisa. Sanāk pabieza, ķepīga masa

Mīklai pievieno nomizotus ābolus, kas sagriezti gabaliņos.

Sagatavoto kūkas masu liek veidnē, kūkas virsmu nolīdzina un cep 45-50 minūtes. Ja vēlas, daļu mīklas var atlikt, pievienot vēl nedaudz miltu, lai masa ir stingrāka, un izveidot no mīklas dekoratīvas rūtis, lapiņas vai citus rotājumus pēc saviem ieskatiem.

Pa to laiku sagatavo krēmsiera glazūru. Sakuļ krēmsieru ar sviestu un krējumu, līdz veidojas viendabīga masa, pievieno pūdercukuru, vaniļu un vēlreiz sakuļ.

Ja krēmsiera glazūra sanāk pārāk bieza, novieto trauciņu ar gatavo glazūru pie siltas plīts, tā kļūs šķidrāka un vieglāk uzklājama.

Izņem kūku no krāsns, dāsni pārsmērē ar krēmsiera glazūru un pasniedz.

Lai labi garšo!

Comment Form