Debešķīgā ābolkūka ar krēmsiera glazūru
Foto: Shutterstock
4.2500 4
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
125 g
125 g sviests (istabas temperatūrā)
sviests (istabas temperatūrā)
125 g
125 g cukurs
cukurs
3
3 olas
olas
250 g
250 g milti
milti
7 g
7 g cepamais pulveris
cepamais pulveris
1 kg
1 kg skābeni āboli
skābeni āboli
 
sviests formas ieziešanai
sviests formas ieziešanai
KRĒMSIERA GLAZŪRAI
150 g
150 g bezpiedevu krēmsiers (istabas temperatūrā)
bezpiedevu krēmsiers (istabas temperatūrā)
100 g
100 g skābs krējums
skābs krējums
2 ĒK
2 ĒK sviests (istabas temperatūrā)
sviests (istabas temperatūrā)
100 g
100 g pūdercukurs
pūdercukurs
pēc garšas
pēc garšas vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Rudens garšu karaliene – sulīga, debešķīgi garda un vienkārši pagatavojama ābolkūka ar kārdinošu krēmsiera glazūru.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Veidni ieziež ar sviestu

    Sviestu ar cukuru sakuļ. Tad pa vienai pievieno un iekuļ olas. Pievieno miltus, cepamo pulveri un samaisa. Sanāk pabieza, ķepīga masa

    Mīklai pievieno nomizotus ābolus, kas sagriezti gabaliņos.

    Sagatavoto kūkas masu liek veidnē, kūkas virsmu nolīdzina un cep 45-50 minūtes. Ja vēlas, daļu mīklas var atlikt, pievienot vēl nedaudz miltu, lai masa ir stingrāka, un izveidot no mīklas dekoratīvas rūtis, lapiņas vai citus rotājumus pēc saviem ieskatiem.

    Pa to laiku sagatavo krēmsiera glazūru. Sakuļ krēmsieru ar sviestu un krējumu, līdz veidojas viendabīga masa, pievieno pūdercukuru, vaniļu un vēlreiz sakuļ.

    Ja krēmsiera glazūra sanāk pārāk bieza, novieto trauciņu ar gatavo glazūru pie siltas plīts, tā kļūs šķidrāka un vieglāk uzklājama.

    Izņem kūku no krāsns, dāsni pārsmērē ar krēmsiera glazūru un pasniedz.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form

    Sludinājumi