Foto: Privātais arhīvs

"Biezpiens tā vislabākajā izpildījumā. Šī kombinācija man vienmēr ir asociējusies ar bērnības laikiem. Viegli un ātri!" tā savā "Instagram" kontā pārbaudītu recepti atklāj Justīne Rūda.

60Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgbiezpiens150 gcukurs5 ĒKmanna1 šķipsnasāls200 grozīnes5 olas sviests citrons

Sagatavošana

1

Nomazgā karstā ūdenī rozīnes, pēc tam uzber uz dvieļa, lai nožūst. Var arī nosusināt ar papīra dvieli.

2

Bļodā ieber biezpienu, ar karoti sakapā, lai masa ir aptuveni vienāda pēc konsistences. Ja nevēlas , lai sacepums būtu graudains, tad sablendē biezpienu vai saberž ar karoti.

3

Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus saputo ar cukuru, līdz masa kļuvusi gaišāka un teju dubultojusies. Iemaisa pie biezpiena masas. Kad iemaisīts, var ar mikseri saputot visu. Pēc tam ieber pa karotei mannu un uzber rozīnes. Visu kārtīgi samaisa.

4

Atsevišķi saputo olu baltumus ar šķipsniņu sāli stingrās putās un ar karoti iecilā kopējā biezpiena masā. Pierīvē citrona miziņu, kādas trīs reizes apmaisot. Pierīvē nedaudz, apmaisa, atkal pierīvē, atkal apmaisa.

5

Ja olas puto atsevišķi, sacepums sanāk pufīgāks jeb debešķīgāks. Bet var arī neatdalīt un putot uzreiz kopā.

6

Cepamo formu ieziež ar eļļu un pārkaisa ar mannu. Masu lej formā, pa virsu uzliekot sviesta piciņas.

7

Cep iepriekš līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 40 minūtes, pārbaudot gatavību ar koka irbulīti.

8

Var ēst tāpat vai ar ogu ķīseli (recepte, lūk, te!).

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!