Foto: Publicitātes foto
31. janvāris tiek dēvēts par degvīna dzimšanas dienu, jo šajā datumā 1865. gadā zinātnieks Dmitrijs Mendeļejevs aizstāvēja savu doktora disertāciju "Par spirta un ūdens savienošanu", nosakot ideālo ūdens un spirta proporciju.

Šo dienu atzīmēt ar izcilā degvīna "elit® Ultra Luxury Vodka'' kokteiļiem piedāvā Marks Solomko – Rīgā notikušā kokteiļu konkursa "Elit® Art of Martini" uzvarētājs. Marks no 17 konkursa dalībniekiem parādīja visizcilākās vodka martini kokteiļa pagatavošanas prasmes, kā rezultātā devās kokteiļmeistarības pieredzes apmaiņā uz ballīšu salu Ibizu, kurā norisinājās "elit® Ibiza Weekend 2017".

Apbalvots ar 97 punktiem no 100 "Beverage Tasting Institute" vērtējumā, AS "Latvijas balzams" ražotais degvīns "elit® Ultra Luxury Vodka'' ir visvairāk šo augsto novērtējumu saņēmušais degvīns, un tā maigo pēcgaršu un izcilo tīrību slavē kokteiļu entuziasti visā pasaulē.

"Spicy Elit®"

"Šis kokteilis ir ideāli piemērots pagatavošanai mājas apstākļos – nav nepieciešami nedz bāra instrumenti, nedz daudz dārgu sastāvdaļu. Tā sastāvā ir ingvers, čili pipars un laims. Pilns ar vitamīniem, kas ir īpaši noderīgi ziemas laikā!" komentē Marks.

Pagatavošana:

Glāze ieber 3-4 ledus gabalus. Pievieno 1-2 cm garu čili pipara šķēlīti. Lej visas sastāvdaļas, kā pēdējo pievienojot elit® degvīnu. Dekorē ar piparmētru lapiņām un gurķa šķēlīti. Voilà!

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME. ALKOHOLISKO DZĒRIENU PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!