50Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 6
1000 gstores1000 gsīkas zivis1 selerijas sakne1 pētersīļu sakne1 purava sakne2 sīpoli2 lauru lapas8 melnie pipargraudi0.5 citrons sāls
Sagatavošana
1
Izvāra garšvielu novārījumu kopā ar labi nomazgātam sīkajām zivtiņām, iepriekš nogriežot tām galvas. Izkāš caur tīru audumu. Atdzesē. Zivis sagatavo un sagriež. Ieliek atdzesētajā novārījumā, uzvāra, rūpīgi nosmeļ putas, samazina uguni. Vara apmēram 20—25 minūtes.
2
Gatavas zivis uzmanīgi izņem no novārījuma, saliek pa 1 gabalam katrā šķīvī, pieliek pāris šķēlīšu citrona bez sēkliņām, pārlej ar buljonu un pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.
Sevišķu garšu gada zupa iegūst, ja tajā vārīšanas beigas ielej 1 glāzi sausā šampanieša.
Iesūtīja: „Zivju ēdieni” izdevniecība „Liesma” Rīga, 1976
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit