Foto: Shutterstock
Delikateses zivju zupa - ieteicams pasniegt svētkos.
50Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1000 gstores1000 gsīkas zivis1 selerijas sakne1 pētersīļu sakne1 purava sakne2 sīpoli2 lauru lapas8 melnie pipargraudi0.5 citrons sāls

Sagatavošana

1

Izvāra garšvielu novārījumu kopā ar labi nomazgātam sīkajām zivtiņām, iepriekš nogriežot tām galvas. Izkāš caur tīru audumu. Atdzesē. Zivis sagatavo un sagriež. Ieliek atdzesētajā novārījumā, uzvāra, rūpīgi nosmeļ putas, samazina uguni. Vara apmēram 20—25 minūtes.

2

Gatavas zivis uzmanīgi izņem no novārījuma, saliek pa 1 gabalam katrā šķīvī, pieliek pāris šķēlīšu citrona bez sēkliņām, pārlej ar buljonu un pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.

Sevišķu garšu gada zupa iegūst, ja tajā vārīšanas beigas ielej 1 glāzi sausā šampanieša.

Iesūtīja: „Zivju ēdieni” izdevniecība „Liesma” Rīga, 1976

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!