Delikateses zivju zupa
Foto: Shutterstock
5.0000 1
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1000 g
1000 g stores
stores
800-1000 g
800-1000 g sīkas zivis
sīkas zivis
1
1 selerijas sakne
selerijas sakne
1
1 pētersīļu sakne
pētersīļu sakne
1
1 purava sakne
purava sakne
2
2 sīpoli
sīpoli
2
2 lauru lapas
lauru lapas
6-8
6-8 melnie pipargraudi
melnie pipargraudi
0.5
0.5 citrons
citrons
 
sāls
sāls
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Zivju un jūras produktu zupas
  • Pasaules Virtuve
  • Delikateses zivju zupa - ieteicams pasniegt svētkos.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Izvāra garšvielu novārījumu kopā ar labi nomazgātam sīkajām zivtiņām, iepriekš nogriežot tām galvas. Izkāš caur tīru audumu. Atdzesē. Zivis sagatavo un sagriež. Ieliek atdzesētajā novārījumā, uzvāra, rūpīgi nosmeļ putas, samazina uguni. Vara apmēram 20—25 minūtes.

    Gatavas zivis uzmanīgi izņem no novārījuma, saliek pa 1 gabalam katrā šķīvī, pieliek pāris šķēlīšu citrona bez sēkliņām, pārlej ar buljonu un pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.

    Sevišķu garšu gada zupa iegūst, ja tajā vārīšanas beigas ielej 1 glāzi sausā šampanieša.

    Iesūtīja: „Zivju ēdieni” izdevniecība „Liesma” Rīga, 1976

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form