Deserts burciņā ziemas krājumiem: plūmes želejā bez želatīna briedināšanas
Foto: Privātais ahīvs
3.0714 14
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
 
plūmes
plūmes
 
ūdens
ūdens
 
cukurs
cukurs
 
želatīns
želatīns
  • Dažādi
  • Ievārījumi, džemi un marmelādes
  • Sīrupi
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Ziemā plūmes želejā būs jau gatavs deserts, ko baudīt vakariņu noslēgumā, pasniedzot ar svaigi kultu puturējumu. Pārbaudītu recepti bagātīgās plūmju ražas ieburkošanai iesaka Aija Jakubone.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katlā lej ūdeni, pievieno cukuru pēc garšas, bet labi daudz, lai sīrups būtu krietni salds, jo plūmes ļoti uzsūc saldumu. Vāra, līdz cukurs izkusis un sīrups burbuļo.

    • Šajā receptē vari pašpikot aptuvenās cukura un ūdens proporcijas sīrupam.

    Plūmēm izņem kauliņus (slinkajā variantā kauliņus atstāj). Ogas liek sterilizētās burkās, pārber ar želatīnu, uz 500-750 ml burku berot aptuveni 1 ĒK.

    Pārlej plūmes ar verdošu cukura sīrupu, burkas nekavējoties aizvāko ar sterilizētiem vākiem. Katru burku saskalina, apgriež ar vākiem uz leju un ietin segās, ļaujot pilnībā atdzist.

    Uzglabā vēsā vietā.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form