Foto: Māris Lapiņš

Amerikāņiem pikniki un nakts pārgājieni nav iedomājami bez saldajiem našķiem, kuru galvenajā lomā ir uz atklātas uguns apceptie marshmallows jeb pastilas. Tradicionāli šis deserts ietver cepumu, šokolādi un pastilu, taču šajā vēl jo labāk deserts garšo ar auzu maizcepumu, kas piešķir patīkamu kraukšķīgumu un auzu garšu.

15Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Selga Nature auzu maizcepumi tumšā šokolāde marshmallows svaigas ogas pēc izvēles (avenes, mellenes, jāņogas, zemenes)

Sagatavošana

1

Vispirms visi maizcepumi, kas paredzēti pasniegšanai, ir jāpapildina ar sasmalcinātiem šokolādes gabaliņiem. Vislabāk šokolādi sagriezt smalkākos gabalos ar nazi, taču var to arī izkausēt vai atstāt gabaliņus veselus.

2

Uz atklātas uguns (gāzes degļa, ugunskura vai svecs) vienmērīgi apcep marshamllows pa vienam, lai tie ir viegli brūni, bet ne piedeguši. Cepšanai var izmantot bambusa irbulīti vai kādu citu priekšmetu, kura galā var uzdurt marshamllows un uguns to grozīt. Uzreiz pēc apcepšanas tos, vēl karstus, liek uz maizcepuma un šokolādes, lai tā paspēj nedaudz izkust. Šajā procesā svarīgākais ir neapdedzināt marshmallows un pietiekami ātri to uzlikt virs izkārtotajiem šokolādes gabaliņiem.

3

Noslēgumā var apslacīt katru desertu ar izkausētu šokolādi.

4

Dekorē ar svaigām ogām un pasniedz tūdaļ vai arī vēlāk.

Par ''Selga NATURE'' maizcepumiem

Maizcepumi ir iecienīts skandināvu pārtikas produkts, kas ikdienā tiek lietoti kā alternatīva maizei, tāpēc arī latviešiem, maizes cienītājiem, vērts aizņemties šo gardo paradumu un papildināt ēdienkarti ar trīs dažādu garšu ''Selga NATURE'' maizcepumiem. Selga piedāvā maizcepumus katrai gaumei, gan tiem, kas iecienījuši rudzu maizi, gan tiem, kam labpatīk auzu pārslas, taču šo gardo klāstu papildinājis jauns maizcepumu veids ar dažādām sēkliņām un jūras sāli, tādējādi paplašinot iespējas produkta izmantošanā un arī garšu dažādošanā.

Jebkurš ''Selga Nature'' maizcepumu veids lieliski iederēsies uz bērnu jubileju, draugu ballīšu vai ģimenes viesību galda. Neizmērojami daudz un dažādas iespējas maizcepumu izmantošanai ir arī ikdienā brokastīs, launagā, piknikā vai aizņemtākajās dienās, kad nepieciešams atjaunot enerģiju vai vienkārši palutināt sevi ar ko sātīgu un gardu. Sāļu uzkodu gatavošanā izmanto rudzu maizcepumus vai jaunos maizcepumus ar jūras sāli un sēkliņām, taču dažādu saldo ēdienu meistarošanā noderēs auzu maizcepumi, kas ir itin gardi pat bez piedevām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!