Foto: DELFI
Lai dietologi teiktu ko teikdami, bet tīģergarneles aromātiska saldā krējuma mērcē, kas pasniegtas ar gabalos salauztu čabatu, ko varēsi izmantot kā ēdamrīku, piesūcinot kraukšķīgo maizi ar aromātisko mērcīti, ir lielisks veids, kā izbaudīt brīvdienas. Šādi pagatavotas garneles būs ļoti garšīgas arī tad, kad atdzisīs, bet, visticamāk, tāds brīdis nepienāks, jo garneles pazudīs zibens ātrumā.
20Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 kgtīģergarneles180 mlsaldais krējums50 gsviests4 gab.ķiploki, daiviņas1 gab.laims0.33 gab.čIli pipars2 gab.rozmarīns, zariņi1 TKcukurs pēc garšassāls2 gab.ciabata3 ĒKolīveļļa

Sagatavošana

1

Sakarsē cepeškrasni līdz 220 grādim grila režīmā.

2

Tīģergarneles atkausē, atbrīvo no čaulām, atstājot astītes.

3

Ķiplokus nomizo, smalki sakapā. Čili piparu smalki sakapā. Rozmarīnam atdala adatiņas, smalki sakapā. Laimam izspiež sulu, ar smalko rīvi norīvē miziņu.

4

Čabatas gareniski pārgriež uz pusēm, ieziež ar olīveļļu.

5

Pannā izkausē sviestu (uzmanies, lai sviests nepiedeg), liek cepties ķiplokus, laima miziņu, čili un rozmarīnu, pēc aptuveni 2 minūtēm pievieno garneles un, ik pa laikam apmaisot cep vēl aptuveni 2 minūtes, līdz visas garneles maina krāsu un kļūst oranžīgi-rozā. Tad pievieno saldo krējumu, sāli, rozmarīnu, laima sulu un sautē tikai tik ilgi, līdz krējums uzmet burbuli.

6

Nekādā gadījumā nepagarini gatavošanas laiku, citādi garneles zaudēs savu burvīgo sulīgumu.

7

Čabatas liec krāsnī ar griezuma vietām uz augšu, un cep aptuveni 3-4 minūtes, līdz tās virspusē ir skaisti zeltainas.

8

Garneles ar mērci liec bļodiņās un pasniedz ar gabalos salauztu čabatu, ko vari izmantot kā ēdamrīku, piesūcinot kraukšķīgo maizi ar aromātisko mērcīti.

Šādi pagatavotas garneles būs ļoti garšīgas arī tad, kad atdzisīs, bet visticamāk, tāds brīdis nepienāks, jo garneles pazudīs zibens ātrumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!