Dievīgā Montas burkānkūka ar rozmarīna karameli
Foto: Publicitātes foto
0 0
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
150 g
150 g burkāni
burkāni
3 gab.
3 gab. olas
olas
175 g
175 g eļļa
eļļa
175 g
175 g cukurs
cukurs
175 g
175 g milti
milti
1 gab.
1 gab. apelsīns
apelsīns
1 ĒK
1 ĒK cepamais pulveris
cepamais pulveris
1 ĒK
1 ĒK kanēlis
kanēlis
1 ĒK
1 ĒK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
1 šķipsna
1 šķipsna muskatrieksts
muskatrieksts
1 sauja
1 sauja valrieksti
valrieksti
 
saldējums
saldējums
Karamele
200 ml
200 ml cukurs
cukurs
200 ml
200 ml saldais krējums
saldais krējums
2 gab.
2 gab. rozmarīna zariņi
rozmarīna zariņi
1 šķipsna
1 šķipsna jūras sāls
jūras sāls
  • Latvijas svētku receptes
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Launags
  • Vakariņas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Sulīga, aromātiska, pati pilnība, tāda ir burkānu kūka, pārlieta ar rozmarīna karameli un papildināta ar vaniļas saldējumu. Katrs kumoss ir baudpilns un vēlme pēc papildporcijas pārņem ātri!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vai jums kādreiz ir tā gadījies, ka kaut kas tik ļoti iegaršojas, ka esat gatavs atdod daudz ko, likt lietā visu savu pierunāšanas un pārliecināšanas mākslu, lai tikai uzzinātu kādu recepti. Man tā gadījās meistarklasē pie šefpavāres Montas Meieres "Viesistabā". Man meistarklasē tika iedalīta gaļas sagriešana un cepšana, iemācījos noderīgus knifus, bet burkānkūku tikai baudīju. Ak, jel, cik tā bija laba. Tik sulīga un bagātīga! Labākā burkānkūka universumā, vismaz pēc maniem kritērijiem. Vai tur pie vainas pāri pārlietā rozmarīna mērce vai, kas cits nezinu, bet atkārtot savā virtuvē es to noteikti gribu!

    Izlūdzos recepti, tajā ir daudz mērvienību. Tās jāievēro, šeit mērvienība "uz aci" īsti nederēs. To uzsver arī šefpavāre, sakot, ka pavāri drīkst atļauties improvizēt, bet konditoram jābūt pa rokai svariem un nekādas atkāpes! Nu, ko – meklējam svarus un lai top!


    Nomizo un sarīvē burkānus uz rupjās rīves.

    Apelsīnam norīvē miziņu un izspiež sulu.

    Miltus sajauc ar cepampulveri, kanēli, muskatriekstu un vaniļas cukuru.

    Olas saputo ar cukuru, turpinot kult, pa karotei pievieno miltus ar garšvielām.

    Pievieno rīvētos burkānus, apelsīna miziņu un sulu, ieber sakapātus valriekstus un lēnām pievieno eļļu.

    Mīklu ielej ar cepampapīru izklātā veidnē un cep krāsnī apmēram 25 minūtes 180 grādos. Izņem un atdzesē.

    Dievīgā Montas burkānkūka ar rozmarīna karameli
    Foto: Publicitātes foto

    Gatavo karameli: cukuru ar mazliet ūdens uz karstas uguns kausē, nemaisot, līdz izkūst un sāk brūnēt. Strauji maisot, pievieno saldo krējumu, rozmarīna zariņus un šķipsnu jūras sāls. Nedaudz atdzesē un izkāš.

    Atdzisušo burkānkūku sagriež gabaliņos, uzliek uz šķīvja, pārlej ar karameli virsū uzliek bumbiņu saldējuma.

    Dievīgā Montas burkānkūka ar rozmarīna karameli
    Foto: Publicitātes foto


    Lai precīzi svari un laba cepeškrāsns!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.