Divas reizes cepti kartupeļi
Foto: Shutterstock
3.3333 6
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4
4 kartupeļi
kartupeļi
 
eļļa
eļļa
20 g
20 g sviests
sviests
 
daži loki
daži loki
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
150 g
150 g siers (labi kūstošs)
siers (labi kūstošs)
1
1 olas dzeltenums
olas dzeltenums
1 ĒK
1 ĒK saldais krējums (vai piens)
saldais krējums (vai piens)
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ļoti gards un kārdinošs veids, kā īpašās vakariņās pasniegt kartupeļus. Šim kartupeļu gatavošanas veidam vispiemērotākie būs īsi un apaļi kartupeļi, nevis gari un plāni.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Liek karsēties cepeškrāsni uz 200°C. Sagatavo cepamo plāti, to izklājot ar foliju.

    Nomazgā vienādi lielus kartupeļus. Pēc tam tos viegli ietauko, uzpilinot dažus pilienus eļļu un ar plaukstām noglaudot kartupeļus tā, lai eļļa tiem būtu no visām pusēm.

    Liek kartupeļus karstā cepeškrāsnī un cep apmēram vienu stundu, līdz tie gatavi. Pēc tam ar asu nazi nogriež kartupelim "vāciņu" (apmēram vienu trešdaļu), ar karoti izgrebj mīkstumu, veidojot izdobtu kartupeli. Mīkstumu izņem arī no "vāciņa".

    Bļodā sasmalcina kartupeļu mīkstumu, pievieno sviestu, smalki sagrieztus lociņus vai citus zaļumus, sāli pēc garšas un svaigi maltus melnos piparus. Pēc tam kartupeļu masu sajauc ar lielāko daļu smalki rīvētu sieru. Daļu noglabā kartupeļu apbēršanai pa virsu.

    Pēc tam kartupeļiem pievieno saldo krējumu, olas dzeltenumu un vēlreiz izmaisa. Dobtajā kartupelī apakšā ieklāj izdobto "vāciņu", veidojot dubultu pamatni. Pēc tam kartupeļus pilda ar sagatavoto masu. Kartupeļus var cept uzreiz šādi pildītus, aplaistot tikai ar kausētu sviestu, uzberot kādas iecienītas garšvielas.

    Tos var vēlreiz pārkaisīt ar noglabāto rīvēto sieru, bekona gabaliņiem un likt karstā cepeškrāsnī otro reizi uz 20-30 minūtēm, līdz kartupeļi ir zeltaini un kārdinoši kraukšķīgi.

    Noskaties video, cik vienkārši ir cept kartupeļus divas reizes!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form