Foto: Shutterstock
Ļoti gards un kārdinošs veids, kā īpašās vakariņās pasniegt kartupeļus. Šim kartupeļu gatavošanas veidam vispiemērotākie būs īsi un apaļi kartupeļi, nevis gari un plāni.
120Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 kartupeļi eļļa20 gsviests daži loki pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari150 gsiers (labi kūstošs)1 olas dzeltenums1 ĒKsaldais krējums (vai piens)

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 200°C. Sagatavo cepamo plāti, to izklājot ar foliju.

2

Nomazgā vienādi lielus kartupeļus. Pēc tam tos viegli ietauko, uzpilinot dažus pilienus eļļu un ar plaukstām noglaudot kartupeļus tā, lai eļļa tiem būtu no visām pusēm.

3

Liek kartupeļus karstā cepeškrāsnī un cep apmēram vienu stundu, līdz tie gatavi. Pēc tam ar asu nazi nogriež kartupelim "vāciņu" (apmēram vienu trešdaļu), ar karoti izgrebj mīkstumu, veidojot izdobtu kartupeli. Mīkstumu izņem arī no "vāciņa".

4

Bļodā sasmalcina kartupeļu mīkstumu, pievieno sviestu, smalki sagrieztus lociņus vai citus zaļumus, sāli pēc garšas un svaigi maltus melnos piparus. Pēc tam kartupeļu masu sajauc ar lielāko daļu smalki rīvētu sieru. Daļu noglabā kartupeļu apbēršanai pa virsu.

5

Pēc tam kartupeļiem pievieno saldo krējumu, olas dzeltenumu un vēlreiz izmaisa. Dobtajā kartupelī apakšā ieklāj izdobto "vāciņu", veidojot dubultu pamatni. Pēc tam kartupeļus pilda ar sagatavoto masu. Kartupeļus var cept uzreiz šādi pildītus, aplaistot tikai ar kausētu sviestu, uzberot kādas iecienītas garšvielas.

6

Tos var vēlreiz pārkaisīt ar noglabāto rīvēto sieru, bekona gabaliņiem un likt karstā cepeškrāsnī otro reizi uz 20-30 minūtēm, līdz kartupeļi ir zeltaini un kārdinoši kraukšķīgi.

Noskaties video, cik vienkārši ir cept kartupeļus divas reizes!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!