Divkrāsu kēkss ar šokolādes krēmu
Foto: Shutterstock
4.4286 7
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
kēksam:
300 g
300 g kviešu milti
kviešu milti
250 g
250 g cukurs
cukurs
15 g
15 g cepamais pulveris
cepamais pulveris
400 g
400 g skābais krējums
skābais krējums
5 gab.
5 gab. olas
olas
2 ĒK
2 ĒK kakao
kakao
 
sviests veidnes ietaukošanai
sviests veidnes ietaukošanai
krēmam:
200 g
200 g krēmsiers
krēmsiers
100 g
100 g pūdercukurs
pūdercukurs
1 ĒK
1 ĒK kakao
kakao
50 g
50 g tumšā šokolāde
tumšā šokolāde
30 ml
30 ml saldais krējums
saldais krējums
  • Kēksi
  • Pasaules Virtuve
  • Ne vienam vien bērnības garša asociējas ar gaisīgu, šokolādīgu kēksu, tad nu laiks atsvaidzināt atmiņu un pagatavot šādu kārumu. Šoreiz neparastākā versijā – sajaucot kopā divas mīklas, veidosies marmora veida raksts.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē krāsni 220 grādus karstu.

    Kēksa veidni ar caurumu vidū ietauko ar sviestu.

    Bļodā ieber miltus, cepamo pulveri, cukuru un ar dakšiņu samaisi.

    Tad pievieno krējumu, olas un kārtīgi sajauc, līdz mīklas konsistence ir viendabīga. Pusi mīklas ielej ietaukotajā kūkas veidnē.

    Atlikušajai mīklai pievieno kakao un iemaisi, līdz mīklas krāsa ir viendabīgi brūna.

    Lej brūno mīklu veidnē pa virsu ielietajai un ar koka irbulīti, nazīti vai dakšiņu viegli iemaisi vietām, lai veidotos marmora raksts.

    Cep kēksu aptuveni 30 minūtes.

    Gatavo krēmu. Ūdens peldē izkausē šokolādi.

    Bļodā liek krēmsieru un saputo to kopā ar pūdercukuru, līdz masa ir krēmīga un gaisīga.

    Pievieno kakao, saldu krējumu un turpini putot, līdz kļūst nedaudz stingrāka. Beigās pievieno izkausēto šokolādi un iemaisi to.

    Kad kēkss nedaudz padzisis, pa virsu uzsmērē tam krēmu un ļauj ievilkties.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form