
Dolma - rīsi un maltā gaļa, pildīti vīnogu lapās.
Rīsus nomazgā aukstā ūdenī, novāra, līdz tie pusmīksti. Nolej sietā un atdzesē.
Zaļumus smalki sagriež, pievieno maltajai gaļai un labi izmīca. Pievieno sāli, maltus melnos piparus, izmīca.
Katliņā paliek skalus vai šķīvi apakšā. Lai dolma nepieskartos katla apakšai, savādāk var piedegt. Es liku šķīvi, kurš procesā spēcīgi vibrēja un kustējās, bet dolma tik un tā sanāca nevainojama.
Uz šķīvja liek vīnogu lapu ar dzīslojumu uz augšu. Uz lapas liek gaļu. Satin dolmu, liek katlā, pārlej ar ūdeni un vārā 2-3 h uz lēnas uguns.
Pasniedz ar jogurta-ķiploku mērci.
Iesūtīja: Lora