Dolma
Foto: Shutterstock
3.6000 5
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Dolma - rīsi un maltā gaļa, pildīti vīnogu lapās.

Rīsus nomazgā aukstā ūdenī, novāra, līdz tie pusmīksti. Nolej sietā un atdzesē.

Zaļumus smalki sagriež, pievieno maltajai gaļai un labi izmīca. Pievieno sāli, maltus melnos piparus, izmīca.

Katliņā paliek skalus vai šķīvi apakšā. Lai dolma nepieskartos katla apakšai, savādāk var piedegt. Es liku šķīvi, kurš procesā spēcīgi vibrēja un kustējās, bet dolma tik un tā sanāca nevainojama.

Uz šķīvja liek vīnogu lapu ar dzīslojumu uz augšu. Uz lapas liek gaļu. Satin dolmu, liek katlā, pārlej ar ūdeni un vārā 2-3 h uz lēnas uguns.

Pasniedz ar jogurta-ķiploku mērci.

Iesūtīja: Lora

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form