Dolma
Foto: Shutterstock
3.6000 5
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g maltā gaļa
maltā gaļa
150 g
150 g zaļumi
zaļumi
 
malti melnie pipari
malti melnie pipari
200 g
200 g vīnogu lapas
vīnogu lapas
6 saujas
6 saujas rīsi
rīsi
 
garšvielas
garšvielas
  • Armēņu nacionālā virtuve
  • Citi ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Rīsu ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Lieldienu receptes
  • Mātes dienas ēdieni
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Dolma - rīsi un maltā gaļa, pildīti vīnogu lapās.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Rīsus nomazgā aukstā ūdenī, novāra, līdz tie pusmīksti. Nolej sietā un atdzesē.

    Zaļumus smalki sagriež, pievieno maltajai gaļai un labi izmīca. Pievieno sāli, maltus melnos piparus, izmīca.

    Katliņā paliek skalus vai šķīvi apakšā. Lai dolma nepieskartos katla apakšai, savādāk var piedegt. Es liku šķīvi, kurš procesā spēcīgi vibrēja un kustējās, bet dolma tik un tā sanāca nevainojama.

    Uz šķīvja liek vīnogu lapu ar dzīslojumu uz augšu. Uz lapas liek gaļu. Satin dolmu, liek katlā, pārlej ar ūdeni un vārā 2-3 h uz lēnas uguns.

    Pasniedz ar jogurta-ķiploku mērci.

    Iesūtīja: Lora

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form