Foto: Shutterstock
Draņiki jeb ar gaļu pildītas kartupeļu pankūkas baltkrievu gaumē. Lieliska izvēle pamatīgām pusdienām vai vakariņām.
60Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
12 gab.kartupeļi3 ĒKmilti2 gab.sīpoli sāls1 gab.ola PILDĪJUMAM:300 gmaltā gaļa malti melnie pipari sāls1 gab.sīpols1 TKskābs krējums

Sagatavošana

1

Kartupeļus un sīpolu nomizo.

2

Kartupeļus sagriež gabaliņos un kopā ar sīpolu sablenderē viendabīgā masā.

3

Masai pievieno miltus, olu un sāli. Labi samaisa.

4

Malto gaļu sajauc ar sablenderētu sīpolu. Masai pievieno sāli, maltus piparus un skābu krējumu. Masu labi izmīca.

5

Pannā ielej eļļu un ļoti labi uzkarsē. Uzkarsētā eļļā liek no kartupeļu masas veidotus plācenīšus un apcep.

6

No maltās gaļas veido mazas kotletītes, liek uz kartupeļu masas un nedaudz pacep.

7

Pa virsu uzliek kartupeļu masu, tā, lai nosedz gaļu.

8

Pats atbildīgākais moments - vajag pankūkas apgriezt. Ērtāk to darīt, ja izmanto lielu lāpstiņu un dakšiņu ar kuru palīdz apgriezt.

9

Pankūkas saliek cepamā traukā un uz 10-15 minūtēm liek cepeškrāsnī 200*C, lai pacepas.

Iesūtīja: Lora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!